Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yürütülen iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında azaltım ve uyum faaliyetlerine yönelik strateji ve eylemlerin belirlenmesi yönelik görüş ve önerilerin alındığı “İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı” düzenlendi. Büyükşehir ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çalıştaya, şehir genelindeki kamu kurumları, ilçe belediyeleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere birçok paydaş katıldı.
‘ÇÖP DAĞLARINI AĞAÇLANDIRIYORUZ’
İklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında; 2019 yılında sadece yüzde 3 olan çöp sahaları rehabilitasyon ve ıslah oranını yüzde 100’e ulaştırdıklarını söyleyen Volkan Karateke, “3 milyon metreküp atığın bulunduğu binlerce metrekarelik alanı ıslah ederek, vahşi depolama problemini ortadan kaldırdık. Çöp dağlarının tamamını ağaçlandırarak yeniden doğayla buluşturuyoruz” dedi.
BBB’DEN 9 ATIK AKTARMA İSTASYONU
2019’da 5 olan atık aktarma istasyonu sayısını 14’e; 3 yıl önce yüzde 60 olan düzenli depolama oranını da yüzde 100’e ulaştırdıklarını kaydeden Karateke, çöp gazından her gün 50 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. Karateke bu sayede her yıl 1,5 milyon ton karbon salımını engellediklerini belirtti.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN BALIKESİR’E ETKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
İklim değişikliğinin Balıkesir’e etkilerinin ve risklerinin tartışıldığı Çalıştay’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Gökhan Öktem ve BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal ve projenin takım lideri Kaynak, Çevre ve İklim Derneği (REC)’den Rıfat Ünal Sayman birer konuşma yaptı.