MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu (600 ml)
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak, yıkanıp suyunu süzdüğümüz 1 çay bardağı yeşil mercimeği küçük bir tencereye alalım.
Üzerine bol su ilave ederek ara ara karıştırarak kaynamasını sağlayalım.
Yaklaşık 15 dakika haşladıktan sonra, yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
Aynı zamanda, çorba tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip tereyağını eritelim.
Üzerine yemeklik doğradığımız 1 adet soğanı ilave ederek, soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurarak bir süre pişirelim.
Ardından yarım yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
Salçaların kokusu çıkıp malzemeler iyice karıştığında, içerisine 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyerek malzemeleri iyice karıştıralım.
Karıştırdığımız bakliyatların üzerine 3 su bardağı et suyu ve 4 su bardağı sıcak suyu da ilave edelim.
Ara ara karıştırarak çorbayı kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan çorbanın içerisine 1 çay bardağı tel şehriye ve 1 çay bardağı erişteyi de ekleyip karıştıralım.
Çorbayı karıştırarak pişmeye bırakalım.
Erişteler piştiğinde, çorba da pişmiş demektir.
Son olarak, birkaç dakika kadar dinlendirdikten sonra çorbayı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!