Malzemeler:

  • 500 gr kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kavanoz konserve garnitür
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Beşamel Sos İçin:

  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber (çay kaşığının ucuyla)

Üzeri İçin:

  • Kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kırmızı biberi ince ince doğrayın.
  • Soğanı da yemeklik şekilde küçük küçük doğrayın.
  • Tavuk etini parmak kalınlığında küp küp doğrayın.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, tavuk etlerini soteleyin.
  • Tavuk etleri renk alınca üzerine doğradığınız soğan ve biberi ekleyip kavurun.
  • Domates salçası, doğranmış sarımsak, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip bir süre daha kavurun.
  • Konserve garnitürü ilave edin, sıcak suyu da ekleyerek karıştırın.
  • Tavuklu harcını ocaktan alın.
  • Beşamel Sos Hazırlığı:

  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun.
  • Üzerine sütü yavaşça ilave ederek karıştırın.
  • Kaynayıp koyulaşan sosun içine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Servis:

  • Pişirdiğiniz tavuklu harcı bir fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün, her yere eşit yayılmasını sağlayın.
  • Kaşar peyniri rendesini bolca serpin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika kadar, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Bu lezzetli Beşamel Soslu Tavuk Sote tarifi, özellikle davet sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak. Afiyet olsun!