Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damakları şenlendirecek, özellikle davet sofralarınızın gözdesi olacak bir tarifle karşınızdayız: Beşamel Soslu Tavuk Sote. İşte malzemeler ve tarif:
Malzemeler:
- 500 gr kemiksiz tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kavanoz konserve garnitür
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
Beşamel Sos İçin:
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber (çay kaşığının ucuyla)
Üzeri İçin:
Hazırlanışı:
Öncelikle kırmızı biberi ince ince doğrayın.Soğanı da yemeklik şekilde küçük küçük doğrayın.Tavuk etini parmak kalınlığında küp küp doğrayın.Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, tavuk etlerini soteleyin.Tavuk etleri renk alınca üzerine doğradığınız soğan ve biberi ekleyip kavurun.Domates salçası, doğranmış sarımsak, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip bir süre daha kavurun.Konserve garnitürü ilave edin, sıcak suyu da ekleyerek karıştırın.Tavuklu harcını ocaktan alın.Beşamel Sos Hazırlığı:
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun.Üzerine sütü yavaşça ilave ederek karıştırın.Kaynayıp koyulaşan sosun içine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.Servis:
Pişirdiğiniz tavuklu harcı bir fırın kabına yerleştirin.Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün, her yere eşit yayılmasını sağlayın.Kaşar peyniri rendesini bolca serpin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika kadar, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.Bu lezzetli Beşamel Soslu Tavuk Sote tarifi, özellikle davet sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak. Afiyet olsun!