Hazırlama: 35 Dakika Pişirme: 60-90 Dakika

Malzemeler:

  • 1 paket tavuk baget (8 adet)
  • 2 adet patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Poşeti unlamak için: 1 tatlı kaşığı un

Yapılışı:

  • İlk olarak patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin, ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde.
  • Fırın poşetini kullanmadan önce içine 1 tatlı kaşığı un koyarak poşetin her tarafına yayılmasını sağlayın.
  • Bir kasede 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı pul biberi karıştırın.
  • Bu sostan aldığınız tavuk bagetleri ve doğradığınız patatesleri içine ekleyin, iyice karıştırarak sosun her yerine bulaşmasını sağlayın.
  • Fırın poşetini açın, tavuk ve patatesleri poşetin içine yerleştirin.
  • Poşetin ağzını güzelce bağladıktan sonra pişirirken buharın çıkması için üstüne kürdanla delikler açın.
  • Fırını 200 dereceye ısıtın, tavukları ve patatesleri içindeki poşette yaklaşık 1-1,5 saat kadar pişirin.
  • Pişirme süresinin sonunda tavuklar nar gibi kızarana kadar pişmelerini sağlayın.
  • Fırından çıkarın, poşeti keserek açın ve istediğiniz şekilde servis edin. Afiyet olsun!