Eğer fırın torbasında lezzetli tavuk baget yapmak isteyenlerdenseniz ve akşam yemeği için ne pişireceğinizi düşünüyorsanız, işte size harika bir tarif! Bu tarifle, lokum gibi pişen tavuk etinin ve yanındaki patatesin harika uyumunu tadacaksınız. Tarif 6-8 kişilik.
Hazırlama: 35 Dakika Pişirme: 60-90 Dakika
Malzemeler:
- 1 paket tavuk baget (8 adet)
- 2 adet patates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Poşeti unlamak için: 1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
İlk olarak patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin, ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde.Fırın poşetini kullanmadan önce içine 1 tatlı kaşığı un koyarak poşetin her tarafına yayılmasını sağlayın. Bir kasede 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı pul biberi karıştırın.Bu sostan aldığınız tavuk bagetleri ve doğradığınız patatesleri içine ekleyin, iyice karıştırarak sosun her yerine bulaşmasını sağlayın.Fırın poşetini açın, tavuk ve patatesleri poşetin içine yerleştirin.Poşetin ağzını güzelce bağladıktan sonra pişirirken buharın çıkması için üstüne kürdanla delikler açın.Fırını 200 dereceye ısıtın, tavukları ve patatesleri içindeki poşette yaklaşık 1-1,5 saat kadar pişirin.Pişirme süresinin sonunda tavuklar nar gibi kızarana kadar pişmelerini sağlayın.Fırından çıkarın, poşeti keserek açın ve istediğiniz şekilde servis edin. Afiyet olsun!