Kıbrıs Köftesi Tarifi

4-6 Kişilik

Malzemeler:

  • 1 kg patates (yaklaşık 4-5 adet)
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı ekmek içi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:

  • Patatesleri soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  • Rendelenmiş patatesleri avucunuzun içine alıp suyunu sıkarak çıkarın.
  • Patatesleri uygun bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine kıymayı, yumurtayı, ekmek içini, rendelenmiş soğanı, tuz, kuru nane, kimyon ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Kıvamı patates miktarına göre ayarlayabilirsiniz. Eğer gerekiyorsa biraz galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Köfte harcından parçalar alarak avuç içinde yuvarlayarak köftelerin şeklini verin. Elinizi hafifçe nemlendirirseniz köfteler yapışmadan daha kolay şekil alacaktır.
  • Geniş bir kızartma tavasına veya tencereye sıvı yağı alın.
  • Yağın kızdığını kontrol ettikten sonra köfteleri kızartmaya başlayın. Köfteler altın rengini alana kadar her iki tarafını da kızartın.
  • Pişen köfteleri fazla yağını çekmeleri için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Tüm köfteleri aynı şekilde pişirin.
  • Kıbrıs köfteleri sıcak servis yapın. Yanında yoğurtlu veya domates soslu olarak sunabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!