Patatesli Mücver Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Uygun bir kaba rendelediğiniz ve iyice suyunu sıktığınız 4 adet patatesi, rendelenmiş 1 adet kuru soğanı, ince kıyılmış bir tutam maydanozu, 2 adet yumurtayı, 3 yemek kaşığı unu, 1 çay kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı karabiberi ve yarım çay kaşığı pul biberi ekleyin.
Malzemeleri bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Karışımın kıvamı çok akışkansa 1-2 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz. Patatesin suyunu iyice sıktığınızdan emin olun, aksi halde karışım sulanabilir. İsteğe bağlı olarak farklı baharatlar ekleyerek mücveri zenginleştirebilirsiniz.
Tavaya az miktarda sıvı yağ alarak ısıtın.
Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı dolusu alın ve hafifçe kaşıkla bastırarak düzleştirin. Karışımı çok fazla bastırarak inceltmemeye özen gösterin.
Mücverleri her iki tarafını da çevirerek kızartın.
Tüm karışım bitene kadar bu şekilde kızartmaya devam edin. Mücver karışımını hazırladıktan sonra bekletmeyin; çünkü karışım su salmaya başlayabilir ve pişirme sırasında sorun yaşayabilirsiniz. Hızlı hareket etmeye özen gösterin.
Her iki tarafı da güzelce kızaran mücverleri kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın.
İsterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun!