Patatesli Mücver Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Hazırlanışı:

  • Uygun bir kaba rendelediğiniz ve iyice suyunu sıktığınız 4 adet patatesi, rendelenmiş 1 adet kuru soğanı, ince kıyılmış bir tutam maydanozu, 2 adet yumurtayı, 3 yemek kaşığı unu, 1 çay kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı karabiberi ve yarım çay kaşığı pul biberi ekleyin.

  • Malzemeleri bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Karışımın kıvamı çok akışkansa 1-2 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz. Patatesin suyunu iyice sıktığınızdan emin olun, aksi halde karışım sulanabilir. İsteğe bağlı olarak farklı baharatlar ekleyerek mücveri zenginleştirebilirsiniz.

  • Tavaya az miktarda sıvı yağ alarak ısıtın.

  • Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı dolusu alın ve hafifçe kaşıkla bastırarak düzleştirin. Karışımı çok fazla bastırarak inceltmemeye özen gösterin.

  • Mücverleri her iki tarafını da çevirerek kızartın.

  • Tüm karışım bitene kadar bu şekilde kızartmaya devam edin. Mücver karışımını hazırladıktan sonra bekletmeyin; çünkü karışım su salmaya başlayabilir ve pişirme sırasında sorun yaşayabilirsiniz. Hızlı hareket etmeye özen gösterin.

  • Her iki tarafı da güzelce kızaran mücverleri kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın.

  • İsterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun!