İnsan sağlığı için yaptığı tavsiyelerle tanından Prof. Dr. Ender Saraç, kabızlık çekenler ve sindirim problemi yaşayanlar için servet değerinde tavsiyelerde bulundu. Herhangi bir nedenden dolayı kabızlık sorunu çeken ya da sindirim sisteminde sorun olan kişilerin tükettiğinde şikayetlerinden kurtulduğu sandaloz sakızının faydalarını sayan Prof. Dr. Saraç, söz konusu doğal reçinenin sirkeyle tüketilmesinin önemine dikkat çekti.
TOZ HALİNDE TÜKETİN! TUVALETTEN ÇIKAMAYACAKSINIZ
milliyet.com.tr’nin haberine göre Ender Saraç'ın önerdiği sandaloz, reçineden elde edilen doğal bir sakız. Tercihe bağlı olarak doğrudan çiğnenebilir veya toz halde takviye olarak tüketilebilir.
Kabızlık problemini ortadan kaldırmaya yarayan sandaloz sakızı, sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Bir yandan boşaltım sisteminin çalışmasını sağlarken diğer yandan da hızlı yağ yakımına yol açar.
KARNI TOK HİSSETTİRİYOR
Sandaloz sakızının iştah kesen özelliği sayesinde uzun bir süre tokluk hissi yaşayabilirsiniz. Sandaloz sakızını diyet planına eklemek, daha hızlı yağ yakmak isteyenler için harika bir seçenek olacaktır.
Sandaloz sakızı, zayıflama sürecinin yanı sıra farklı sağlık problemlerini önleyebilir. Damarların gevşemesini sağlayan özelliğiyle yüksek tansiyonu düşürebilir.
ENDER SARAÇ’TAN İKSİR GİBİ KARIŞIM
Dr. Ender Saraç ise bu sakızın sirkeyle birlikte, bir karışım halinde tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Etkili olması için bir çay kaşığı öğütülmüş sandaloz sakızı, 1 bardak içme suyu ve 1 yemek kaşığı elma sirkesinin karıştırılması gerekiyor.
DOĞAL AĞRI KESİCİ
Ağız ve diş sağlığı için olumlu etkileri olan sandaloz sakızı, çürük oluşumunu engelleyen bileşenler içeriyor. Ağız içinde oluşan iltihap ve yaraları önleyerek rahatsız edici kokuları giderebilir.
Bitkisel bir ağrı kesici olarak da tercih edilen sandaloz sakızı, özellikle kemik, baş ve mide ağrısını dindirmede etkili bir rol oynar.
SANDALOZ SAKIZI NEREDEN ELDE EDİLİR?
Sandaloz sakızı, "Mastic gum" veya "Mastika" olarak da adlandırılan doğal bir reçinedir. Bu sakız, özellikle Ege Denizi çevresinde yetişen mastic ağacının (Pistacia lentiscus var. Chia) kabuklarından elde edilir. Mastic ağacı, Yunanistan'ın Chios adasında ve Türkiye'nin Girit adası gibi bölgelerde yetişir.
Sandaloz sakızı üretimi geleneksel bir yöntemle gerçekleşir:
• Kesim: Mastic ağacının dal ve yaprakları çıkarılır, ardından ağacın gövdesine yaralar açılır. Bu yaralar, ağaçtan reçine damlatmasına neden olur.
• Toplama: Damlayan reçine, toplanır ve birkaç hafta boyunca doğal olarak sertleşmeye bırakılır. Bu süreçte reçine katılaşır ve damla şeklinde oluşur.
• Temizleme ve Saklama: Toplanan reçine, temizlenir ve paketlenir. Sandaloz sakızı, bu aşamada damla veya tane formunda elde edilir.
Kaynak: milliyet.com.tr
Derleme: egegundem.com.tr