Samosa Özbekistan’ın sevilen lezzetlerindendir. Fakat anavatanı tüm Asya’dır. Asya ülkelerinde Hindistan, Pakistan, Özbekistan, Bangladeş gibi çok sayıda ülkede tüketilir. Hamurdan yapılan samosanın içerisinde bazı bölgelerde kırmızı et bazı bölgelerde ise tavuk konur. Farklı soslarla servis edilen bu lezzet oldukça doyurucu bir kahvaltılıktır. Peki samosa nasıl yapılır? İşte püf noktasıyla samosa tarifi…
SAMOSA NASIL YAPILIR? PÜF NOKTASIYLA SAMOSA TARİFİ…
mynet.com’da yer alan tarife göre samosa için gereken malzemeler şöyle:
• Yarım kg un
• 1 yemek kaşığı kekik
• Yarım su bardağı su
• Tuz
İç malzeme için
• 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
• 1 çay kaşığı tane kimyon
• 1 çay kaşığı tane kişniş
• 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı toz kişniş
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 3 patates
• Yarım su bardağı bezelye
• 1 sivri biber
• 3 dal maydanoz
• Tuz
• Kızartmak için
• Ayçiçeği yağı
• Kekik
Samosanın az bilinen tarifiyle hazırlanışı:
Hamur için yarım kg un, kekik tohumu, su ve tuzu iyice karıştırın. Bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın.
Tane kimyon ve kişnişi ekleyip karıştırın. Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha karıştırın.
Patatesi haşlayıp kabuklarını soyarak çatalla püre haline getirin.
Patates püresini, haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivri biber ve ince kıyılmış maydanozu baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
Hamuru merdaneyle büyük bir kare şeklinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler halinde kesin.
Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şekilde kapatın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp, üzerine kekik serperek servis edin…
Kaynak: mynet.com
Derleme: egegundem.com.tr
Görsel kaynak: TheCookingFoodie