Türk toplumu genellikle çayı demli ve sade içerken, İngilizler uzun yıllardır sütlü çayı tercih ediyor. Bu tarif hem tok kalmanıza yardımcı olacak hem de yeni lezzetlere kapı aralayacak. İngilizlerin 17. yüzyıllara dayanan bu tarifi dünya genelinde popülerliğini sürdürüyor.

Sütlü Çayın Faydaları:

  • İçerdiği vitamin ve minerallerle vücuda enerji verir.
  • Sinir ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olur, vücudu rahatlatır.
  • Tokluk hissi sağlar, çayın besleyiciliğini artırır.
  • Kilo verme sürecine destek olabilir.

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet siyah poşet çay
  • Yarım su bardağı tam yağlı süt
  • Buz küpleri (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sütle karıştırılmış esmer şeker

Yapılışı:

  • Çay için suyu kaynatın.
  • Bir bardağa yarım bardak kaynar su ekleyin ve içine 2 siyah poşet çayı ekleyerek 5 dakika demlenmeye bırakın.
  • Çay poşetlerini çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın. Buradaki amaç güçlü aromalı bir siyah çay konsantresi elde etmektir.
  • Soğuyan çaya buz, tam yağlı süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü ekleyin. Malzemeleri hafifçe karıştırmak için bir kaşık kullanın.
  • Sonuç olarak tatlı, kremsi ve açık renkli bir sütlü çay elde edin.