Bu eşsiz tarifle, komşularınızı şaşırtacak, pastanelerdeki lezzeti aratmayacak nefis bir Şekerpare tatlısı hazırlayabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla adım adım yapabileceğiniz bu kolay tarif, tatlı tutkunlarını mest edecek!
ŞEKERPARE Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tuzsuz tereyağı
- 1 yumurta
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
ŞEKERPARE Şerbet İçin:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
KIYIR KIYIR ŞEKERPARE Yapılışı:
Şerbet Hazırlığı:
Fırından çıkan sıcak tatlıları, soğuyan şerbetin içine atın. Şerbeti iyice çekmeleri için bir süre bekledikten sonra servise hazır hale gelecekler. Kıyır kıyır lezzetiyle bu Şekerpare tatlısı, pastaneleri aratmayacak ve komşularınızı enfes bir tatlı deneyimiyle buluşturacak! Afiyet olsun!