Bu eşsiz tarifle, komşularınızı şaşırtacak, pastanelerdeki lezzeti aratmayacak nefis bir Şekerpare tatlısı hazırlayabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla adım adım yapabileceğiniz bu kolay tarif, tatlı tutkunlarını mest edecek!

ŞEKERPARE Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tuzsuz tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

ŞEKERPARE Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

KIYIR KIYIR ŞEKERPARE Yapılışı:

  • Bir karıştırma kabında irmik, yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, yumurta ve vanilini karıştırın.
  • Üzerine kabartma tozu ekleyip, azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
  • Şerbet Hazırlığı:

  • Şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın.
  • Limon suyu ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıları, soğuyan şerbetin içine atın. Şerbeti iyice çekmeleri için bir süre bekledikten sonra servise hazır hale gelecekler. Kıyır kıyır lezzetiyle bu Şekerpare tatlısı, pastaneleri aratmayacak ve komşularınızı enfes bir tatlı deneyimiyle buluşturacak! Afiyet olsun!