Gençleri çalışma hayatına sokacak teşvik ve kolaylıkların, reel sektörün ara eleman sorununun giderilmesinde etkili olacağını belirten Sungur, ara eleman ihtiyacının özellikle pandemi sonrasında arttığını kaydetti. Sungur, özellikle hizmet sektörü olmak üzere inşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya ve hemen her sektörde ara eleman sıkıntısı yaşandığını ifade etti.
Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitimde son yıllarda önemli mesafeler kaydettiğini ifade eden Feyyaz Sungur, “Mesleki ve teknik eğitim almış ara eleman olarak adlandırılan iş gücü reel sektörün kalbi durumunda. Oysa gençler ve aileler iyi bir iş bulmak için tek seçeneğin üniversite okumak olduğunu düşünüyor. Öncelikle bu algıyı yıkmalıyız” dedi.
Üniversitelerden her yıl mezun olan yüzbinlerce gencin aradığı işi bulamadığı gibi, işverenlerin de aradığı elemanı bulamadığına dikkat çeken Sungur, “İyi şartlarda bir iş bulmaya giden yolun mesleki eğitimden geçtiği anlatılmalı. Mesleki ve teknik liselerden mezun çalışanlara kolaylıklar sağlamalı, teşvikler getirmeliyiz. Ücretten sigorta primine, askerlikten sağlık giderlerine verilecek teşviklerin, reel sektörün kronik hale dönüşen ara eleman sorununun çözülmesinde etkili olacağına inanıyoruz. Meslekliye teşvik, ara eleman sorununun aşılmasında güçlü bir adım olacaktır” şeklinde konuştu.