Gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici menfaatleri ve vatandaşlarımızın sağlığının korunması için tarladan sofraya gıda zincirinin tüm aşamalarında hızlı tedbirler almak önem taşımaktadır. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten ve piyasaya arz eden gıda işletmelerinin resmi kontrolleri Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmektedir.

Bu kapsamda İlk ve Ortaöğretim Kurumlarına ait kantin ve yemekhanelerde İlçe Müdürlüklerince gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin teknik ve hijyenik koşulları, satışa ve tüketime sunulan gıdalar ve etiket bilgileri, tüketim tarihleri, gıdaların izlenebilirlik evrakları, özellikle soğuk zincir gerektiren gıdalar başta olmak üzere muhafaza koşulları, yine gıdaların hazırlama, pişirme ile toplu tüketime/satışa sunma koşulları, kantin ve yemekhanelerde çalışan personelin gerekli eğitim belgeleri, haşere kemirgen zararlı mücadelesine ilişkin belgeler gibi hususlarda mevzuata uygunlukları olası riskler göz önünde bulundurularak titizlikle kontrol edilmektedir. Teknik ve hijyenik şartlarında eksiklik tespit edilen işletmelere eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir.

Yılı boyunca etkin bir şekilde aralıksız devam edecek ve uygunsuzluk tespit edilen işletmelere yönelik mevzuat kapsamında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.