Erasmus+ Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu çerçevesinde iyi uygulamaların paylaşımı ve sonuçların yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program, katılımcıların faaliyetlerinden oluşan kısa bir video sunumu ile devam etti.
Yahşi, ayrıca "Dünyanın dört bir yanında ülkemizi temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran, sözümüzü anlatan ve İstiklal Marşı’mızı çınlatan, milli duygularla çalışan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz," ifadelerini kullandı.
Erasmus+ projeleri kapsamında eğitimde uluslararası iş birliğine katkı sağlayan 80 kuruma tabela takdimi gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, eğitimde dijitalleşme, teknoloji ve sürdürülebilirlik temaları çerçevesinde robotik kodlamadan yapay zekaya, el sanatlarından artırılmış gerçekliğe kadar çeşitli konulardaki atölye çalışmalarını yerinde inceledi.
Erasmus+ Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu sayesinde, katılım ortakları yurtdışındaki faaliyetlere katılarak farklı kültürleri tanıma, yeni iş birlikleri geliştirme ve yenilikçi eğitim yöntemlerini keşfetme imkânı bulmaktadır. Ayrıca, Erasmus + Akreditasyonu yerel topluluklara uluslararası deneyimler sunarak kültürel zenginliği arttırmayı ve katılımcılara yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlamaktadır.