SİZ DEĞİL AMA ÇOCUĞUNUZ İŞSİZ KALABİLİR

Yapay zekanın sizi işinizden etmesinden korkuyor musunuz? korkmalısınız da, yapay zeka ve teknolojilerin ilerlemesiyle beraber ekonomilere büyük katkılar sağlasa da bu teknolojik gelişmelerin getirdiği ''acaba işimden olur muyum?'' endişesi de gün geçtikçe artıyor.

Gürel Uçak
Gürel Uçak Tüm Haberleri
SİZ DEĞİL AMA ÇOCUĞUNUZ İŞSİZ KALABİLİR
SİZ DEĞİL AMA ÇOCUĞUNUZ İŞSİZ KALABİLİR
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yapay zekanın hayatımızda giderek daha fazla yer almaya başlamasıyla birlikte, insanların bu teknolojik gelişmeden endişe ettiği birçok konu var. Bunlardan en önemlisi de, yapay zekanın insanların işlerini ellerinden alması ve işsizliğe yol açmasıdır. İşte bu nedenle, birçok insan yapay zekanın sizi işinizden etmesinden korkuyor.

Teknojinin ilerlemesi ve yapay zeka, ekonomik ve sosyal alanarda katkılar sağlasa da, bir çok kalifiye ve eğitimli insanların mesleklerine kaybetmesine neden olabiliyor. Özellikle günlük rutin işler dediğimiz ve ya insan bedeninin ön plana çıktığı işler tehlike altında. Örnek olarak, ''bir cafeye gittiğinizde sizden siparişi alacak bir garson olmayacak'' ya da ''internetten bir kazak spariş ettiğinizde ürünü kapınıza getirecek bir kurye olmayacak.'' Şöyle bir durup düşündüğümüzde şuan kullandığımız basit teknoloji ürünleri bundan 20-30 yıl evvelinde bize bilimkurgu gibi geliyordu. Her ne kadar şuanlık uzak gibi görünse de dünya artık farklı bir yöne evrilmenin eşiğinde.

SİZ DEĞİL AMA ÇOCUĞUNUZ İŞSİZ KALABİLİR

Ancak, yapay zeka ve gelişen teknoloji henüz insanın yerini alabilmesi tam olarak mümkün değil. Yararcılık, duygusal zeka ve insan iletişimi olan sektörleri bu konunun dışında tutabiliriz. Mesela, bir makine ya da robot ileride nasıl adlandıracaksak, bir ressamın içinde sanat ve duyguların olduğu bir resim yapamaz ve ya nota ve makam bilsede bir bestecinin yapabileceği bir şarkı yapamaz, sadece taklit edebilir.

Öte yandan, yapay zekanın iş dünyasında kullanımı birçok yeni iş alanını da ortaya çıkarmaktadır. Yapay zeka teknolojileri alanında uzman olanlar yeni iş modelleri ve iş fırsatları yaratabilirler.
Sonuç olarak, yapay zekanın iş dünyasında giderek daha fazla kullanılmaya başlaması, insanların işlerini kaybetmesi konusunda endişelenmelerine neden olsa da, bu teknolojinin sunduğu fırsatları kaçırmamak gerektiği unutulmamalıdır.

Biz de, sizler için yapay zekayla birlikte yaşayacağımız gelecek yıllarda yüksek talep görmesi beklenen bir kaç iş pozisyonunu derledik.

SİZ DEĞİL AMA ÇOCUĞUNUZ İŞSİZ KALABİLİR

Yapay zeka dedektifleri:

Yapay zeka dedektifleri, genellikle veri bilimi, makine öğrenimi ve yapay zeka alanlarında uzmanlaşmış veri analistleri veya mühendisleridir. Bu uzmanlar, karmaşık verileri toplamak, analiz etmek, temizlemek, dönüştürmek ve modellemek için farklı veri bilimi araçlarını ve platformlarını kullanırlar.

Yapay zeka araçlarıyla iletişim kurabilen hızlı mühendisler:

Yapay zeka araçlarıyla iletişim kurabilen hızlı mühendisler, gelişen teknoloji ve endüstriyel işletmelerin gereksinimleri doğrultusunda önemli bir rol oynamaktadır. Bu mühendisler, yapay zeka sistemleri ile iletişim kurarak, verilerin analiz edilmesi, sorunların tanımlanması ve çözüm önerileri sunulması gibi faaliyetleri gerçekleştirirler. Hızlı olmaları, karşılıklı etkileşim ve süreçlerin hızlıca tamamlanması için önemlidir. Ayrıca bu mühendisler, yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi için yenilikçi çözümler de üretebilirler. Bu sayede, endüstriyel işletmelerin daha verimli, daha akıllı ve daha rekabetçi hale gelmelerine yardımcı olabilirler.

Robotik mühendisliği:

Robotik mühendisliği, Robotların tasarımı, yapımı, programlanması ve işletilmesi ile ilgili bir mühendislik dalıdır. Robotik mühendisleri, mekatronik, elektronik, bilgisayar ve makine mühendisliği gibi disiplinlerin bilgisini kullanarak robotların hareket mekanizmalarını, algılama ve kontrol sistemlerini tasarlarlar. Her ne kadar tek bir başlıkmış gibi görünse de matematik, psikoloji, dilbilim ve nörobilim uzmanları gerekmektedir. Bunun nedeni, robotların tasarımı ve yapımı için gerekli olan teknik bilgi ve becerilerin yanı sıra, insan davranışlarına, algılamasına ve iletişimine dair derinlemesine anlayış gerektirmesidir. Matematik, robotların hareketini, pozisyonunu, hızını ve diğer fiziksel özelliklerini modellenmek için kullanılır. Psikoloji ve nörobilim, robotların insanlarla etkileşimlerinde ne tür unsurları hesaba katması gerektiğine ilişkin öneriler sağlar. Dilbilim, robotların doğal dilleri anlaması ve kullanması için gerekli olan algoritmaları geliştirir.

python programlama dili eğitimi eğitmenliği:

Python programlama dili eğitimi eğitmenliğİ,1991 yılında Guido van Rossum tarafından geliştirilmiş, yüksek seviyeli, nesne yönelimli, yorumlanan bir programlama dilidir. Geniş kütüphane desteği, okunabilir ve anlaşılır sözdizimi, dinamik tip kontrolü gibi özellikleriyle bilinir. Python, web uygulamaları, bilimsel hesaplama, yapay zeka, veri analizi, oyun geliştirme gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Ayrıca platform bağımsızdır ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. python programlama dili eğitimi eğitmeni olabilmek için bir sertifikasyon programına katılmalı veya bir öğretmenlik lisansı edinmelisiniz.

09 Nis 2023 - 04:16 - Bilim & Teknoloji

Muhabir  Gürel Uçak


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.