Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen "Doğadan Sofraya Bal-ı Kesir" adlı projenin imza törenini gerçekleştirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda GMKA tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde desteklenen bu proje, Balıkesir'de kırsal kalkınmayı teşvik etmeyi, arıcılığı profesyonel bir meslek haline getirmeyi ve bu yolla gençlerin, kadınların ve dezavantajlı bireylerin arıcılık alanına yönlendirilmesini amaçlıyor.
Bu sözleşme ile Balıkesir'de sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak, arıcılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Aynı zamanda doğal arı ürünlerinin verim, kalite ve katma değeri artırılarak markalaşması amaçlanıyor. Yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi ve üretim-pazarlama sisteminin iyileştirilmesi yoluyla bölgede kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor. Bu projenin 12 aylık bir sürede tamamlanması planlanlanıyor. Projeye destek verilerek arıcılığın profesyonel bir meslek olarak yaygınlaştırılması ve bu sayede gençlerin, kadınların ve dezavantajlı bireylerin arıcılık sektörüne yönlendirilmesi amaçlanıyor.
Dezavantajlı Bireyler Hem Arı Üretimini Yönlendirecek Hem De Kurulacak Olan Tesislerde İstihdamları Gerçekleştirilecek
GMKA ilan ettiği Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ile kırsalda katma değerli üretimin artırılmasını destekliyor.
Uygulama alanı Altıeylül, Sındırgı, Bandırma, Kepsut ve İvrindi ilçeleri olan ve arıcılığın geliştirilmesi adına Balıkesir ilinin tamamına katkı sağlayacak proje ile dezavantajlı bireyler hem arı üretimine yönlendirilecek hem de kurulacak olan tesislerde istihdamları gerçekleştirilecek. Arı ürünlerini çeşitlendirerek meyveli ballar ve mixler gibi yenilikçi ürünler ve propolis, polen, arı sütü gibi katma değerli ürünler üretilmesi sağlanacak.
Ödül Almış 3 Çeşit Bal Ulusal ve Uluslararası Pazarlara Ulaşacak
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüteceği “Doğadan Sofraya Bal-ı Kesir” projesi ile arı ürünlerine marka değeri kazandırılacak ve bölgedeki arı ürünlerini ve Paris Honey Awards’tan ödül almış 3 çeşit balın ulusal ve uluslararası pazarlara ulaşması çalışmaları yürütülecek.
Bölgemizde verilmesi planlanan ana arı üretimi, arı sütü üretimi, polen üretimi, propolis üretimi, hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi, balmumundan kozmetik ve hediyelik eşya yapımı ve genel arıcılık eğitimleri sonrasında yapılan sınavlarda başarılı olan bireylere kovanlar hibe edilerek arıcılığın geliştirilmesi üretim kapasitesinin ve işletme sayılarının artırılması sağlanacak.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.