Süt yerine bunu koyun kekin kabarması hiç durmuyor: Ustasından kabına sığmayan kek tarifi

Süt yerine kekin harcına konulan bu malzeme kekinizi fırından taşıracak. Artık kabarmayan keklerden şikayet etmeyin. Çünkü çok kesin ve defalarca denenmiş püf noktası var…

Süt yerine bunu koyun kekin kabarması hiç durmuyor: Ustasından kabına sığmayan kek tarifi
Süt yerine bunu koyun kekin kabarması hiç durmuyor: Ustasından kabına sığmayan kek tarifi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kabarık kek, hafif ve yumuşak dokusuyla öne çıkan lezzetli bir tatlıdır. Genellikle kek hamuruna kabartma tozu veya karbonat eklenerek hazırlanır. Bu kimyasal bileşenler hamur içerisindeki gaz kabarcıklarının oluşmasını sağlar ve kekin kabarmasına neden olur. Kek kabartmak tam da bu noktada ise çok profesyonel bir işlem olur. Özellikle fırıncılar ile pastane ustaları gibi kek kabartmak çok dikkat çeker. olaymedya.com’da yer alan bilgiye göre kekin içerisine soda, kabartma tozu ve limon suyu eklemek kekin deli gibi kabartmasını sağlıyor.

Süt yerine bunu koyun kekin kabarması hiç durmuyor: Ustasından kabına sığmayan kek tarifi

LİMONU AYLARCA SAKLAMANIN TEK YOLU! LOKANTACILAR İLE RESTORANLAR BÖYLE YAPIYOR (OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

AZ BİLİNEN TEKNİKLE KABINA SIĞMAYAN KEK TARİFİ

Pastane ustalarının uyguladığı taktikle puf puf kabaran kek yapmak mümkün.

İşte gereken malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 şişe maden suyu (200 ml.)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

MÜCVER YAPMANIN KOLAY YOLU. ÇOK LEZZETLİ VE TAM KIVAMINDA OLUYOR… (TARİFİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Süt yerine bunu koyun kekin kabarması hiç durmuyor: Ustasından kabına sığmayan kek tarifi

1) Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
4) Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
5) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın  ve içerisine kakaolu harcı da dökün.
6) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

ÇÖPE ATANLAR HEP PİŞMAN OLDU. PATATES KABUKLARINI DEĞERLENDİRMENİN 8 YOLU! (TARİFİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

NOT: Kekinizi pişirdikten sonra mutlaka fırında saklayınız. Kurumaması ve bayatlamaması için ise üzerini kuru bir bezle örtebilirsiniz.

Süt yerine bunu koyun kekin kabarması hiç durmuyor: Ustasından kabına sığmayan kek tarifi

KEK KABARTMANIN PÜF NOKTASI NEDİR?

Kabarık kek tarifleri çeşitlilik gösterebilir. Klasik tariflerin yanı sıra çeşitli meyve, çikolata veya farklı aromalarla zenginleştirilebilir. Kabaran kek, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel günlerde tatlı bir tercih olarak sunulabilir. Hem görünümü hem de lezzeti ile damakları şımartan kabarık kek, pastane lezzetini evinizde kolayca elde etmeniz için harika bir seçenektir.

Kaynak: olaymedya.com

Görsel kaynak: lezzetiask 

Derleme: egegundem.com.tr – Mücahit Dere -

20 Ağu 2023 - 12:22 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.