Muzlu Rulo Pasta
Malzemeler:
2 adet iri muz
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 4 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 100 ml (yarım su bardağı) su
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- Bir tutam tuz
Pastacı Kreması için:
- 500 ml süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 100 gr (1 çay bardağı) şeker
- 40 gr (2 çorba kaşığı) buğday nişasta
- 2 adet yumurta
- 5 gr (1 çay kaşığı) vanilin
- 100 gr (yarım su bardağı) krema
Yapılışı:
- Fırını 170 dereceye (alt üst fansız) ayarlayın.
- Keki için yumurtaları beyazları ve sarılarıyla ayırın. Yumurta beyazlarını el mikseriyle düşük hızda yarım dakika çırpın, hafif köpürene kadar.
- Yumurta beyazlarının üzerine bir tutam tuz ilave edin ve kar gibi olana kadar mikserle çırpın.
- Başka bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri karıştırın.
- Üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
- Yumurta sarılı karışımı, karışımın içine 3 aşamada ekleyin. Her seferinde spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine hazırladığınız pandispanya karışımını ince bir tabaka olarak yayın.
- Tepsiyi tezgaha 3-4 kez vurarak baloncukları çıkarın.
- Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarttığınız sıcak pandispanyayı tepsiden alın, kenarlarını keserek düz bir dikdörtgen şekli verin.
- Pandispanyayı bir bez yardımıyla rulo şeklinde sarın ve soğuması için tercihen 1 gün bekletin. Eğer hemen kullanmak isterseniz, 2 saat beklemek yeterli olacaktır.
- Pastacı kreması için süt ve tereyağını bir sos tenceresine alın, kaynamaya başlayana kadar ısıtın.
- Ayrı bir kapta yumurta, nişasta ve toz şekeri çırpın.
- Isınan sütü yumurtalı karışıma yavaşça ekleyerek karıştırın.
- Karışımı tekrar tencereye alın, karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca 3 dakika daha pişirin.
- Tencereden alın, vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan pastacı kremasını çırpılmış kremayla birleştirin. Eğer kremayı soğutmak için çırptıysanız, direk keke ekleyebilirsiniz.
- Rulo keki açın, üzerine pastacı kremasını eşit şekilde yayın. Uçlara daha az kremalı bölge bırakın.
- Muzları kekin üzerine yerleştirin ve rulo şeklinde sıkıca sarın.
- Rulo pastayı en az 3 saat buzdolabında bekletin.
- Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri, muz dilimleri, taze nane yaprakları ve bal ekleyerek sunum yapın.
- Muzlu rulo pastanız hazır, afiyet olsun!
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.