Sebzeli Pilav
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık beyaz pirinç
- 1 büyük havuç (rendelenmiş)
- 1 büyük kabak (küp doğranmış)
- Yarım su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
- 1 büyük soğan (doğranmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 4 su bardağı tavuk suyu veya su
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
Yapılışı:
- Pilavlık beyaz pirinci iyice yıkayıp süzün. 15-20 dakika kadar suda bekletin, sonra tekrar süzün.
- Büyük bir tencereye sıvı yağı veya tereyağını ekleyin. Soğanı doğrayıp tencerede pembeleşene kadar kavurun.
- Rendelenmiş havucu ve doğranmış kabakları tencereye ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sebzeler yumuşadığında bezelyeleri de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Süzdürülmüş pirinci tencereye ekleyin. Pirinçleri sebzelerle birlikte birkaç dakika kavurun, tane tane olmaları için ara sıra karıştırın.
- Tavuk suyu veya suyu tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin, karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekip pilavı pişirinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Pilav pişip suyunu çektikten sonra ocaktan alın. Kapağını kapalı tutarak 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu sayede pilavın demlenmesi ve tanelerinin gevşemesi sağlanır.
- Pilavı servis tabağına almadan önce doğranmış maydanozu ekleyin. Pilavı karıştırarak maydanozu da dağıtın.
Hazırladığınız sebzeli pilavı köfte ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.