Pratik tarifler, Akşama ne pişirsem: Kabaklı Mognolia

Masalarınıza Renk ve Lezzet Katmaya Hazır Mısınız? Balkabaklı tatlılarınızın arasına yeni bir lezzet eklemeye ne dersiniz? Görüntüsüyle göz kamaştıran, özellikle magnolia sevenlerin denememesi için hiçbir neden olmayan bu hafif sütlü tatlı, masanızı renklendirmeye geliyor. Hem hafifliğiyle hem de lezzetiyle dikkat çeken bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Eminiz ki tadına bakanlar bayılacak

Gürel Uçak
Gürel Uçak Tüm Haberleri

"Balkabaklı Magnolia: Tatlı Severleri Büyüleyen Lezzet Şöleni

Masalarınıza renk ve tat katmaya hazır mısınız? Özellikle magnolia tutkunları için şahane bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Bu hafif ve göz alıcı tatlı, özgün yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. İşte denemeniz gereken o nefis Balkabaklı Magnolia tarifi:

Malzemeler:

  • 1 paket Petibör bisküvi (200 gr)

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (140 gr)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Kabaklı Kısım İçin:

  • 1 kilo balkabağı
  • 2 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kabuklarını soyup dilimlediğiniz balkabağını uygun bir tencereye alın.
  • Üzerine 2 su bardağı toz şekeri ilave ederek kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • Diğer yanda bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin.
  • Muhallebi için süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını uygun bir tencereye koyun. Karışımı homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Ardından ocağı açarak karışımı göz göz olana kadar pişirin.
  • Kıvam alan muhallebiye vanilya ekleyip karıştırın. Ardından ocaktan alıp başka bir kaba aktarın.
  • Ilındıktan sonra sıvı kremayı ekleyerek çırpın.
  • Servis kuplarının tabanına bisküvi tozundan bir miktar serpin.
  • Üzerine balkabağı püresinden 3-4 tatlı kaşığı kadar ilave edip yayın.
  • Son olarak muhallebiyi ekleyin. Bu sıralamayı tekrarlayarak kupları doldurun.
  • Üzerlerine kalan bisküvi tozu ve dövülmüş ceviz serpip tatlıları dinlendirmeye bırakın.
  • Birkaç saat sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Balkabaklı Magnolia, lezzeti ve şıklığıyla sofralarınıza ayrı bir renk katacak. Afiyet olsun!

22 Ağu 2023 - 21:28 - Yemek Tarifleri

Muhabir  Gürel Uçak


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.