Evdeki bir paket makarnayla harika bir akşam yemeği yapmak mümkün. Sadece hamurdan üretilen makarnayı domates soslu yaparak hem çok daha lezzetli bir yemek ortaya çıkarabilir hem mutfaktan hızlıca çıkabilirsiniz. Mantarlı, kavurmalı, salçalı, soslu, sadece, tereyağlı ya da fırında binbir çeşidi bulunan makarnayı domates soylu yapmak aslında İtalyanların işidir. Makarna işinin adeta piri olan İtalyanlar verdikleri bu tarifle resmen gönülleri fethediyor. yemek.com’da yer alan leziz bir tarife göre domates soslu makarna yapmanın basit bir püf noktası var.
EGE YÖRESİNE AİT YAPRAK SARMASINI BİR DE BÖYLE DENEYİN - TIKLA ÖĞREN
MAKARNA DOMATESİ TAMAMEN ÇEKİYOR
Domates soslu makarna için gereken malzemelerin listesi şöyle:
- 1 paket spagetti
- 5 litre su
- 1 avuç tuz
PEYNİRLER BOZULUYOR BU YÖNTEMLE BOZULMUYOR! (HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)
Sos İçin:
- 4 adet domates (büyük, olgun,yumuşak)
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 1 tutam karabiber (taze çekilmiş)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Puf puf kabaran dilim böreğin sırrı çözüldü. Pastane ustası hamurun harcına ekliyor… (TARİFİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)
PÜF NOKTASIYLA SOSLU MAKARNA TARİFİ
Domates soslu makarnanın leziz tarifini yemek.com aşçılarından Ferhat Bora verdi. İşte Bora’nın makarna tarifi:
- Sos için zeytinyağını tencereye ekleyin ve orta ateşteki ocağa yerleştirin
- Ardından sarımsakları ilave edin.
- Domateslerin ortasındaki beyaz kısmı çıkartın ve iri parçalar halinde doğrayın, tencereye ekleyin. Üzerine tuzu da ekleyin ve karıştırın.
- Sosu yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Sos pişerken makarna için suyu kaynatın, tuz atın ve spaghettileri pakette yazan sürenin yarısı kadar pişirin.
- Sosu süzgeçten bir spatula ile bastırıp geniş bir tavaya süzün.
- Süzdüğünüz sosu yüksek ateşte kaynatın , yarı haşlanmış makaranayı da ekleyin ve tüm sosu çekene kadar pişirin.
- Pişen makarnayı servis kaselerine alın, üzerine taze çekilmiş karabiber ve zeytinyağını ekleyip servis edin.
MAKARNADAN KAÇ ÇEŞİT YEMEK YAPILIR?
Makarnanın İtalyan mutfağına has diğer çeşitleri şu şekilde:
Spaghetti Carbonara: Yumurta, peynir, guanciale veya pancetta ile yapılan ünlü bir İtalyan makarna yemeğidir.
Penne all'Arrabbiata: Acı biber ve domates sosuyla hazırlanan bu makarna yemeği oldukça lezzetlidir.
Fettuccine Alfredo: Fettuccine makarnalarının krema ve parmesan peyniriyle yapılan klasik bir yemeğidir.
Lasagna: Sırayla yerleştirilen makarna levhaları, ricotta peyniri, et sosu, mozzarella gibi malzemelerle kat kat hazırlanan bir fırın yemeğidir.
Ravioli: İç harcıyla doldurulan kare veya yuvarlak makarna parçalarıdır. İç malzemeler peynir, et, sebze veya mantar olabilir.
Tagliatelle Bolognese: Geniş şerit makarnalarının bol domatesli ve etli bolognese sosuyla servis edildiği bir yemektir.
Linguine alle Vongole: İnce uzun makarnaların midye, beyaz şarap, sarımsak ve biberle lezzetlendirildiği bir deniz ürünleri yemeğidir.
Pasta Primavera: Sebzelerle hazırlanan hafif ve renkli bir makarna yemeğidir.
Pesto Genovese: Fesleğen, çam fıstığı, parmesan peyniri, sarımsak ve zeytinyağıyla yapılan bir yeşil pesto sosuyla servis edilen makarnadır.
Cacio e Pepe: Pecorino peyniri ve karabiberle lezzetlendirilen sade ama lezzetli bir makarna yemeğidir.
Kaynak: yemek.com
Görsel kaynak: youtube.com
Derleme: egegundem.com.tr
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.