Süt, un ve şekerin bir araya gelmesiyle harika bir lezzete dönüşen kaşık tatlısı yiyenleri adeta bağımlısı yapıyor. Mutfakta bir kaç malzemeyle kısa sürede hazırlanan kaşık tatlısı, hafif olması nedeniyle de çok seviliyor. Hatta öyle ki diyet yapanlar bile haftalık ödülleri arasında kaşık tatlısına yer veriyor. İşte kaşık kaşık giden nefis kaşık tatlısı tarifi.
TEKİRDAĞ KÖFTESİNİ BİR DE BÖYLE DENEYİN -TIKLA ÖĞREN
YİYENLER BİR TABAK DAHA İSTEYECEK
nefisyemektarifleri.com’da yer alan tarife göre kaşık tatlısı için gereken malzemeler şöyle:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram teremyağı
- 1 paket vanilya
PEYNİRLER BOZULUYOR BU YÖNTEMLE BOZULMUYOR! (HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)
Supangle için malzemeler:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme kaşık un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 60 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı soğuk su
Püf noktası ve en ince ayrıntısına kadar kaşık tatlısı tarifi:
- Yağı eritin unu ekleyin, güzelce kavurun.
- İyi kavrulmazsa yerken un tadı gelir.
- Sonra sütü ekleyin sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- İyice ısınınca şekeri ekleyin. Videodaki kıvama gelene kadar pişirin.
- Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyin.
- Ardından birkaç dakika çırpın.
- Borcama dökün ve oda buzdolabına alın.
- İkisini aynı anda yapmadım ki sıcakken birbirlerine karışmasınlar.
- Hafif soğuduktan sonra supangleyi yapmaya geçebilirsiniz.
- Supangle yapılışı: çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Çikolata ekleyin ve bir kaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpın. (koyu kıvamlı olsun isterseniz su eklemeyin, ben bu tarz tatlılarda akışkan seviyorum. ) afiyet olsun.
Supangleyi de tatlımızın üzerine dökelim.
Afiyet olsun...
ZEYTİNİN ACISI NASIL ÇIKAR? TIKLA OKU...
KAŞIK TATLISINI BİR DE BÖYLE DENEYİN
Malzemeler:
Tatlı İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Şerbet İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım dilim limon suyu
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri tencereye koyun. Kaynamaya başladığında limon suyunu sıkın ve 5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Tatlıyı hazırlamak için sütü bir tencereye alın. İçine toz şekeri ekleyip karıştırarak ısıtın.
- Süt kaynamaya başladığında irmiği yavaşça ekleyin. Sürekli karıştırarak irmiğin topaklanmasını engelleyin.
- Karışım koyulaşmaya başladığında tereyağını ekleyin. Karışımı koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Vanilya özütünü ve isteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
- Hazırladığınız tatlı karışımını servis edeceğiniz kaselere veya kuplara paylaştırın.
- Üzerine soğuyan şerbeti dökün. Tatlı karışımının şerbeti çekmesi için bir süre dinlenmeye bırakın.
- İsteğe bağlı olarak tatlıların üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz içi serpebilirsiniz.
- Kaşık tatlısını buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaynak: nefisyemektarifleri.com
Görsel kaynak: youtube.com
Derleme: egegundem.com.tr
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.