Yazın yiyebileceğiniz en hafif yiyecek

Ağzınıza layık tadıyla yaz sofralarının vaz geçilmezi hafif ve lezzetli yoğurtlu kabak salatasının yapılışını sizler için hazırladık!

Yazın yiyebileceğiniz en hafif yiyecek
Haber albümü için resme tıklayın

oğurtlu kabak salatası hafif ve lezzetli bir seçenek olabilir. İşte tarif:

Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber veya tatlı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1-2 yemek kaşığı doğranmış taze nane veya dereotu (isteğe bağlı)Yazın yiyebileceğiniz en hafif yiyecek

Yapılışı:

  1. Kabakları yıkayıp rendeleyin.
  2. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  3. Sarımsakları ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve kısa bir süre soteleyin. (Eğer sarımsak kullanmak istemiyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz.)
  4. Rendelenmiş kabağı tavanın içine ekleyin.
  5. Kısık ateşte kabağı soteleyin. Kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. Kabağı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  7. Yoğurt, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
  8. Soğuyan kabağı yoğurtlu karışıma ekleyin.
  9. İsterseniz pul biber ve doğranmış taze nane veya dereotu ile süsleyin.

Bu hafif ve sağlıklı yoğurtlu kabak salatası, özellikle sıcak yaz günlerinde iyi bir seçenek olabilir. Afiyet olsun!

Fotoğraflar; nefis yemek tarifleri  ve yemek.com

27 Ağu 2023 - 23:44 - Yemek Tarifleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.