Salça yaparken aklınızda bulunsun - Domates salçası bu hatayı yapan salçayı çöpe döküyor

Domates salçası yaparken herkes bu hatadan muzdarip. Maalesef bu hatayı yapanlar domates salçasını çöpe döküyor

Salça yaparken aklınızda bulunsun - Domates salçası bu hatayı yapan salçayı çöpe döküyor
Salça yaparken aklınızda bulunsun - Domates salçası bu hatayı yapan salçayı çöpe döküyor
Haber albümü için resme tıklayın

Tam salça dönemi. Hem domates hem de biber için hasat dönemi devam ediyor. Ev hanımları kışın da tüketmek için şimdiden domates salçası konservelerini hazırlıyor. Kilo kilo domatesler konserve olurken bu hatayı yapanlar üzülüyor. Çünkü bu ufak soruna dikkat etmediğiniz zaman domates salçasını çöpe dökmeniz kaçınılmaz.

Yasemin.com'da paylaşılan bir içerikte, domates salçası hazırlarken yapılan büyük bir hatadan bahsedildi. Eğer domates salçasına metal kaşıkla dokunursak salça hemen küf yapıyor. Ve bu sebeple domates salçası çöpe gidiyor. Lezzetli salça yapmanın püf noktası kesinlikle kullandığınız kaşıklarda saklı. Metal kaşık ile salçayı karıştırmak kısa sürede küflenmesine sebep oluyor. Bu yüzden mutlaka kaynar suya batırılmış, tahta kaşık kullanmalısınız.

DOMATES SALÇASI NASIL YAPILIR?

Domates salçası, Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Domates salçası, domateslerin suyunun çıkarılması ve koyulaştırılmasıyla elde edilen kırmızı renkli bir sosdur. Domates salçası, yemeklere renk, tat ve koku katmak için kullanılır. Domates salçası yapmak isteyenler için, aşağıda bazı ipuçları verilmiştir.

Domates salçası yapmak için en uygun domatesler, olgun, sulu ve tatlı olanlardır. Domateslerin rengi koyu kırmızı olmalıdır. Domateslerin kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.

Domateslerin suyunu çıkarmak için, domatesleri küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alın. Tencerenin içine biraz tuz ekleyin ve domatesleri kısık ateşte kaynatın. Domatesler iyice yumuşayınca, bir süzgeçten geçirerek suyunu ayırın.

Domates suyunu koyulaştırmak için, bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynayan domates suyunun üzerinde oluşan köpüğü alın ve atın. Domates suyu koyulaşıp salça kıvamına gelene kadar kaynatmaya devam edin. Bu işlem yaklaşık 2-3 saat sürebilir.

Domates salçasını saklamak için, cam kavanozlara doldurun ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve serin ve kuru bir yerde muhafaza edin. Domates salçasını bu şekilde 6 ay kadar saklayabilirsiniz.

KIŞIN DOMATES SAKLAMA YÖNTEMİ

Theartofdoingstuff.com sitesinde paylaşılan bir içeriğe göre, Tek bir katını bir sepete, sandığa veya karton kutuya yerleştirin. Üzerlerine bir gazete kağıdı yerleştirin. Bir kat daha domates koyun (daha fazla olmasın çünkü alttakiler moraracaktır). Pek çok kişi her domatesi ayrı ayrı gazeteye veya kağıt mendile sarmanızı önerir, ancak birkaç domatesiniz varsa bu biraz fazla zaman alabilir. Onları içeri getirin ve serin bir odada saklayın. Domateslerinizi en az haftada bir kontrol edin. Bazıları diğerlerinden daha çabuk olgunlaşacak, bazıları ise üzerinizde çürüyecek. Oda ne kadar sıcak olursa o kadar çabuk olgunlaşırlar. Birkaç hafta mutfak tezgahınız gibi sıcak bir yerde bırakırsanız kısa sürede olgunlaşacak ve lezzetli olacaklardır.

Kaynak: Yasemin.com, theartofdoingstuff.com Derleme: /Egegundem.com.tr/

28 Ağu 2023 - 19:20 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.