Biber salçası yaparken aklınızdan çıkarmayın - Bu hatayı yaparsanız biber salçasını çöpe dökmek zorunda kalırsınız

Hasadı yapılan biber artık salça olma sürecine girdi. Girdi girmesine ama sakın bu hatayı yapmayın. Yoksa güzelim biber salçası çöpe gitmek zorunda kalabilir. Bu yüzden sizin için biber salçası yaparken dikkat etmeniz gerekenleri derledik.

Biber salçası yaparken aklınızdan çıkarmayın - Bu hatayı yaparsanız biber salçasını çöpe dökmek zorunda kalırsınız
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye'nin dört bir yanında şu sıralar ev hanımları biber salçası yapıyor. Yapıyor yapmasına ama bir noktayı gözden kaçırıyor. Eğer kış boyu tüketmek istediğiniz biber salçaları yapmak istiyorsanız bu vereceğimiz aşçılık tüyosunu asla gözden kaçırmayın.

Yasemin.com'da paylaşılan bir içerikte, Evde biber salçası yaparken yapılan en büyük hata, biberlerin tohum ve saplarını ince ayrıntılarına kadar ayıklamamak. Tohumları ve sapları iyi ayrılmayan biberlerden salça yapmak, salçanın tadını bozacaktır. Bu iyi bir şekilde ayıklamaya özen gösterin.

BİBER SALÇASI YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Biber salçası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Biber salçası yapmak için öncelikle kırmızı biberleri seçerken dikkatli olmalısınız. Biberlerin olgun, sağlam, lekesiz ve küçük çekirdekli olması gerekir. Biberleri yıkadıktan sonra saplarını kesip küçük küçük doğrayın. Bir tencereye biberleri koyun ve suyunu salana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen biberleri bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Püreyi tekrar tencereye alın ve koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Kaynayan salçaya tuz ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin. Salçanız hazır olduğunda, cam kavanozlara doldurun ve serin bir yerde saklayın. Böylece ev yapımı biber salçasını uzun süre kullanabilirsiniz.

KABARMAYAN BİBER SALÇASI YAPMAK İÇİN ÖZEN GÖSTERİN

Biber salçası, Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Bu salça, kırmızı biberlerin güneşte kurutulup, ezilmesiyle elde edilir. Kabarmayan biber salçasının en önemli özelliği, mayalanma sürecine girmeden hazırlanmasıdır. Bu sayede salçanın rengi, tadı ve aroması korunur. Kabarmayan biber salçası, hem acı hem de tatlı olarak yapılabilir. Acı biber salçası, daha çok kebap, köfte ve et yemeklerinde kullanılırken, tatlı biber salçası, çorba, pilav ve sebze yemeklerinde tercih edilir. Kabarmayan biber salçasını evde yapmak isterseniz, size birkaç ipucu vereyim. Öncelikle, biberleri iyice yıkayın ve saplarını kesin. Sonra, biberleri küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine biraz tuz serpin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen biberleri, güneş gören bir yerde yayvan bir tepsiye yayın ve kurumaya bırakın. Kuruyan biberleri, bir mutfak robotunda veya havanda ezin. Ezdiğiniz salçayı cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Kavanozları serin ve karanlık bir yerde saklayın. Kabarmayan biber salçasınız hazır! Afiyet olsun!

28 Ağu 2023 - 21:12 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.