Türk mutfağının sevilen ve afiyetle tüketilen tatlıları arasında yer alan revani çok az malzeme ile yapılabiliyor. Yapımı için çok bilindik un, şeker, yoğurt ve yumurtanın kullanıldığı revani, lezzetini irmikten alıyor.
TAM ÖLÇÜLÜ VE KIVAMINDA REVANİ
sabah.com.tr’de yer alan nefis revani tarifine göre gereken malzemeler şöyle:
Kek için;
• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 adet portakal
• 1 paket şekerli vanilin
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı seker
• Yarım limon suyu
AZ BİLİNEN PÜF NOKTASIYLA ŞERBETİNİ TAM ÇEKEN REVANİ TARİFİ
• Öncelikle şerbeti hazırlamalısınız. Derin bir tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya alınır.
• Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
• Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
• Hoş bir koku ve tat vermesi için 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyerek karışıma ekleyin.
• Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
• Fırın kabını yağlayın ve kek hamuru dökün.
• 170°C fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
• Fırından çıkarılan keki kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
• 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir.
AĞIR TATLILARDA ŞEKER DENGELEMESİ NASIL YAPILIR?
Şeker çarpıntısı, aniden yüksek miktarda şeker tüketildiğinde veya yüksek glisemik indeksli yiyeceklerin aşırı tüketildiğinde ortaya çıkabilir. Revani gibi tatlıların da içeriğinde şeker bulunabilir. Ancak şeker çarpıntısı riskini azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:
Porsiyon Kontrolü: Tatlıları tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat etmek önemlidir. Fazla miktarda tatlı tüketmek yerine küçük bir porsiyon ile tatmin olmaya çalışın.
Tam Tahıllı ve Lifli Yiyecekler: Revani gibi yüksek glisemik indeksli tatlıların yanında tam tahıllı ve lifli yiyecekler tüketmek, kan şekerinin daha dengeli seviyelerde kalmasına yardımcı olabilir. Lifli yiyecekler sindirimi yavaşlatarak ani şeker artışını önler.
Protein ve Sağlıklı Yağlar: Tatlı tüketiminin ardından protein kaynakları (örneğin yoğurt) ve sağlıklı yağlar (örneğin badem, ceviz) tüketmek de kan şekerinin dengesini sağlamaya yardımcı olabilir.
Tatlıyı Öğün Sonunda Tüketmek: Tatlıyı öğün sonunda tüketmek, öğününüzdeki diğer besinlerin kan şekerini dengelemesine yardımcı olabilir.
Hareket: Tatlı tüketiminin ardından hafif bir yürüyüş veya egzersiz yapmak, kan şekerinin daha dengeli seviyelerde seyretmesine yardımcı olabilir.
Kaynak: sabah.com.tr
Görsel kaynak: NYT youtube.com
Derleme: egegundem.com.tr
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.