Kışlık domates sosunun gizli tarifi! 

Kış aylarının soğuk ve gri günlerinde, yazın taptaze domateslerinin lezzetini özlemek oldukça yaygın bir duygu. Neyse ki, kışın da taze domates tadını yaşamanın bir yolu var: Kışlık konserve domates sosu! İster makarna soslarınızı zenginleştirmek ister yemeklerinize taptaze bir tat katmak için kullanabileceğiniz bu tarif, kapya biberin eşsiz aromasıyla zenginleştirilmiş lezzetli bir domates sosunu içeriyor.

Eylül AKGÖKÇE
Eylül AKGÖKÇE Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Malzemeler: 
10 kilo sosluk armut domates 
2 kilo kapya biber 
2-3 yemek kaşığı tuz 
 
Yapılış: 


Adım 1: Biberleri ve Domatesleri Hazırlayın 
Kapya biberlerin saplarını dikkatlice çıkarın ve içindeki tohumları temizleyin. Biberleri iri iri doğrayın. Bu biberler, sosunuza özel bir tat ve renk katacak. 
Armut domatesleri de aynı şekilde iri iri doğrayın. Taze domatesler kullanmak, sosunuzun lezzetini ve kalitesini artıracaktır. 


Adım 2: Pişirme İşlemine Başlayın 
Hazırladığınız kapya biberleri ve domatesleri büyük bir tencereye alın. Orta ateşte, ara sıra karıştırarak, malzemeler istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin. Bu aşamada malzemelerin suyunu salıp, kıvamlanacağını unutmayın. 


Adım 3: Tuz Ekleyin ve Blenderdan Geçirin 
Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayarak sosunuzun lezzetini belirleyin. Ardından tuzu ekleyin ve malzemeleri biraz daha karıştırın. 
Pişirdiğiniz malzemeleri blenderdan geçirin. Bu adım, sosunuzu pürüzsüz bir kıvama getirecek ve biber parçacıklarını inceltecektir.

 


Adım 4: Sosu Kaynatın ve Kavanozlara Paylaştırın 
Blenderdan geçirdiğiniz sosu tekrar tencereye alın. Kıvamını iyice alması için yaklaşık 10 dakika daha kaynatın. Bu aşamada sosun rengi daha da derinleşecek ve lezzeti artacaktır. 
Temiz kavanozları kullanılmamış kapaklarıyla birlikte hazırlayın. Ocaktaki sosunuzu altını kapatır kapatmaz, sıcakken kavanozlara paylaştırın. Sosun sıcak olması, kavanozlarda oluşacak vakumun daha iyi sağlanmasına yardımcı olacaktır. 


Adım 5: Kavanozları Sterilize Edin ve Saklayın 
Hazırladığınız kavanozları boyunu 1-2 parmak geçecek kadar kaynar suda 15-20 dakika kaynatın. Bu adım, kavanozlardaki sosun uzun süre dayanıklılığını artıracak ve içerideki mikroorganizmaların öldürülmesine yardımcı olacaktır. 
Kaynatma işlemi tamamlandıktan sonra kavanozları dikkatlice çıkarın ve soğumaya bırakacağınız bir yere alın. Soğuyup vakumlanan domates sosları güneş görmeyen ve serin bir yere kaldırın. 


Taze Lezzet Kışın Da Yanınızda 
Artık kışın da taptaze domates lezzetini sofranızda yaşayabileceksiniz! Bu kapya biberli kışlık domates sosu, yemeklerinizi zenginleştirmek ve özel tatlar yaratmak için mükemmel bir seçenektir. Hazırlık aşamalarını özenle takip ederek, kış boyunca bu lezzetli sosun keyfini çıkarabilirsiniz. Unutmayın, doğru şekilde saklandığında bu sosu aylarca kullanabilirsiniz. Afiyet olsun! 

Görsel: Nefis yemek tarifleri, yemek

29 Ağu 2023 - 16:28 - Yemek Tarifleri

Muhabir  Eylül Akgökçe


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.