Tarhana Türk Kültürüne ve Türk mutfağında yüz yıllardır yer etmiş, besin değeri yüksek, bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemine iyi gelen, her derde şifa olabilen bir çorbadır. Fakat yıllardır tarhanayı pişirirken yanlış yapıyormuşuz.
Hemen hemen hepimiz tarhanayı pişirirken topaklanmadan şikayetçi olururuz. Topaklanan tarhana çorbanın lezzetini bozabilir. Bu nedenle, tarhanayı doğru pişirmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Tarhananın faydalarını ve pişirmek için püf noktalarına gelin birlikte göz atalım.
TARHANA BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Tarhana adeta bir vitamin deposudur. Bu özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendirir. Soğuk algınlığına iyi gelir ve bulaşıcı hastalıklardan korur.
TARHANA TOK TUTAR
Tarhana çorbası oldukça doyurucudur. İnsanı saatler boyu tok tutar. Diyet yapan ve formunu korumaya çalışan hanımlar ve beyler, kesinlikle öğünlerine tarhana çorbasını eklemeliler.
TARHANA SİNDİRİM SİSTEMİNİ RAHATLATIR
Sindirim sistemini düzenleyen tarhana bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bu sebeple mide rahatsızlığı problemlerinizin önüne geçebilir. Vücutta biriken ödem ve toksinleri atar.
Tarhana çorbasının yapımı oldukça kolaydır. Fakat bazı püf noktalarında dikkat etmekte fayda var.
Tarhana çorbası yapmak için öncelikle bir tencereye su konulur ve kaynatılır. Ardından, tarhana yavaş yavaş suya eklenir ve karıştırılır.
Bu aşamada, tarhananın topaklanmaması için sürekli karıştırılması gerekiyor, burası çok önemli Ayrıca, tarhananın suya yavaş yavaş eklenmesi de önemlidir. Eğer birden fazla tarhana eklenirse topaklanma riski artar.
Tarhana çorbasının doyurucu olması için ise içine eklenen malzemeler oldukça önemlidir. Et suyu veya tavuk suyu gibi protein kaynakları çorbanın lezzetini artırırken aynı zamanda doyurucu bir özellik de kazandırır.
Ayrıca, sebzeler de çorbanın besleyici değerini artırır. Patates, havuç veya kereviz gibi sebzeler tarhana çorbasına eklenebilir.
Anadolu’nun en sevilen şifa deposu kolay Tarhana Çorbası tarifine yer verilmiş. İşte o tarif;
Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 7 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
Kaynak : bihterinmutfagi.com.tr
Fotoğraf : Yemek.com, twitter, youtube
Derleme : egegundem.com.tr - Gürel UÇAK -
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.