Bugüne kadar yüzlerce kebapçı uyguluyor ve her yerde söylüyordu. İster et ister lahmacun... Kuyruk yağı hem eti yumuşacık yapıyor hem de etin lezzetini 5'e katlıyor. Ancak bugüne kadar hep göz ardı ettik. Ta ki Prof. Dr. Canan Karatay da önerene dek. Evet yanlış duymadınız. Hayvanın en değerli yağlarının başında gelen kuyruk yağının et kavurma yaparken kullanılması hem eti yumuşacık yapıyor hem de lezzetini katlıyor.
Yeniakit.com.tr'de paylaşılan bir içeriğe göre, Canan Karatay'da yaptığı açıklamada et pişirirken kuyruk yağı kullanılmasını tavsiye etti. Uzun yaşam sırlarına yönelik açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, “Kuyruk yağı yenirse ömrünüz uzun olur” dedi. Canan Karatay'ın açıklamasından sonra herkes kuyruk yağının faydalarını araştırmaya başladı.
KUYRUK YAĞININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Kuyruk yağı, hayvanların kuyruk bölgesinde bulunan özel bir yağ türüdür. Genellikle koyun, sığır ve keçi gibi hayvanlardan elde edilir. Kuyruk yağının faydaları arasında şunlar sayılabilir:
*Kuyruk yağı, yüksek oranda doymuş yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri, vücudun enerji üretmesine, bağışıklık sistemini güçlendirmesine ve iltihaplanmayı azaltmasına yardımcı olur.
*Kuyruk yağı, A, D, E ve K vitaminleri bakımından zengindir. Bu vitaminler, kemik sağlığı, görme, cilt ve saç sağlığı, kan pıhtılaşması ve yara iyileşmesi gibi önemli fonksiyonlara katkıda bulunur.
*Kuyruk yağı, kolesterol seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Kuyruk yağı, hem iyi kolesterol (HDL) hem de kötü kolesterol (LDL) içerir. Ancak, HDL miktarı LDL miktarından daha fazladır. Bu da kuyruk yağının kalp sağlığına faydalı olduğu anlamına gelir.
*Kuyruk yağı, sindirim sistemine iyi gelir. Kuyruk yağı, safra kesesi ve karaciğerin çalışmasını destekler. Ayrıca, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununu önler.
KUYRUK YAĞLI ET KAVURMA TARİFİ
Malzemeler
-1 kg koyun but (Kuşbaşı doğranmış)
-100 gr kuyruk yağı
-½ bardak sıcak su
- Tuz
-Karabiber
-Kekik
Et kavurma yapmak için şu adımları izleyin:
- Bir tencereye sıvı yağı alın ve kızdırın. Etleri tencereye ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın ve etlere ilave edin. Tuz, karabiber, kekik ve pul biberi de ekleyin ve kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Karıştırarak salçayı eritin ve tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin.
- Et kavurma hazır olduğunda sıcak olarak servis edin. Yanında pilav, cacık veya salata ile afiyetle yiyin.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.