Fırında mezgit yaparken yarım bardak eklemek gerekiyormuş. Pamuk gibi yapıyor ve eti ağızda dağılıyor

Bu mezgit balığı tarifi, tüm zamanınızı mutfakta harcamanıza gerek kalmadan, fırında çıtır çıtır mezgitin tadını çıkarmanın en sağlıklı yollarından biri. Bilmeniz gereken bu püf nokta sayesinde sağlıklı olmasının yanında lezzetini de 5'e katlıyor.

Murat Güçlü
Murat Güçlü Tüm Haberleri
Fırında mezgit yaparken yarım bardak eklemek gerekiyormuş. Pamuk gibi yapıyor ve eti ağızda dağılıyor
Fırında mezgit yaparken yarım bardak eklemek gerekiyormuş. Pamuk gibi yapıyor ve eti ağızda dağılıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Mezgit balığı en iyi nasıl pişirilir? Otoriteler bu soruya fırında cevabını veriyor. Çünkü fırında mezgit balığı yapmak hem etini yumuşatıyor hem de lezzetini artırıyor. Ancak fırında mezgit yaparken bilmeniz gereken bir balıkçı sırrı var. İçerisine yarım bardak da olsa kesinlikle ekleminiz gerekiyor. Bu sayede mezgit lokum gibi oluyor.

Allrecipes.com'da yer alan içeriğe göre, fırında mezgit yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar mevcut. Özellikle yarım su bardağı süt koymak bunlardan biri.

FIRINDA MEZGİT YAPARKEN ÖZEN GÖSTERMENİZ GEREKENLER

Malzemelerimiz:

4 mezgit balığı filetosu

½ bardak süt veya gerektiği kadar

1 tutam sarımsak tozu veya tadı daha fazla

1 tutam soğan tozu veya tadı daha fazla

1 tutam kırmızı biber veya tadı daha fazla

Tadımlık tuz

1 domates

2 limon, yarıya veya tadı daha fazla (İsteğe bağlı)

1. Adım

Fırını önceden 350 derece F'ye (175 derece C) ısıtın.

2. Adım

Mezgit filetolarını bir fırın tepsisine yerleştirin ve tabağın tamamını kaplayacak kadar süt ekleyin. Filetoları sarımsak tozu, soğan tozu, kırmızı biber ve tuzla baharatlayın. Her filetoyu en az 3 domates parçasıyla doldurun. Her filetoya tereyağı ekleyin. Her fileto üzerine 1 limonun yarısını sıkın.

3. Adım

Balıklar çatalla kolayca pul pul dökülene kadar, önceden ısıtılmış fırında 30 ila 45 dakika pişirin.

MEZGİT DEYİP GEÇMEYİN

Mezgit balığı, beyaz etli bir balık türüdür ve protein, omega-3 yağ asitleri, B12 vitamini, iyot ve selenyum gibi besinler açısından zengindir. Mezgit balığının faydaları arasında kalp sağlığını korumak, kolesterolü düşürmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, tiroid fonksiyonlarını desteklemek ve kanser riskini azaltmak sayılabilir. Mezgit balığı, haftada en az iki kez tüketilmesi önerilen sağlıklı bir besin kaynağıdır.

14 Eyl 2023 - 16:35 - Hayatın İçinden

Muhabir  Murat Güçlü


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.