Yemeği çok lezzetli oluyor. Ege Bölgesi’nin az bilinen dolma tarifi…

Ege yöresinin sevilen lezzetlerinden kabak çiçeği dolmasını olduğundan daha lezzetli yapmanın bir sırrı var.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Yemeği çok lezzetli oluyor. Ege Bölgesi’nin az bilinen dolma tarifi…
Yemeği çok lezzetli oluyor. Ege Bölgesi’nin az bilinen dolma tarifi…
Haber albümü için resme tıklayın

Ege bölgesi zeytinyağlı ve bitkilerle meşhur yemekleriyle adeta damak çatlatıyor. Doğu bölgesindeki et ve ağır yemeklerin tam aksine hafif ve insan sağlığı için oldukça faydalı olan Ege yöresi yemeklerinin başında kabak çiçeği dolması gelir. Pek fazla bilinmeyen bu yemek oldukça hafif ve tam da diyet yapanlara göre bir yemektir.

NEFİS KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI TARİFİ

Nefisyemektarifleri.com’da yer alan tarife göre kabak çiçeği dolması için şu malzemelere ihtiyacınız var:

             20-25 tane kabak çiçeği

             1 su bardağı pirinç

             1 adet kuru soğan

             1 adet domates

             nane, maydanoz

             karabiber, tuz, zeytinyağı

Kabak çiçeği dolmasının hazırlanışı:

Yemeği çok lezzetli oluyor. Ege Bölgesi’nin az bilinen dolma tarifi…

Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın.

Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan)

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin.

Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edin.

Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın.

Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun.

Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye (hafif dik)sıralayın.

Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirin

ÖNEMLİ NOT: Çiçeklerin içini fazla doldurmayın. Dolma içini çiğden de hazırlayabilirsiniz. Kabak çiçeğini bulmak biraz zor, pazara çok erken gitmeniz gerekiyor, bahçenizde kabaklarınız varsa çiçekler kapanmadan, ucunda kabağı olmayan (erkek) çiçekleri toplamanız gerekiyor.

Yemeği çok lezzetli oluyor. Ege Bölgesi’nin az bilinen dolma tarifi…

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI NEDİR, NEREYE AİT?

Kabak çiçeği dolması, özellikle Akdeniz mutfağında popüler olan bir yemektir. Bu lezzetli yemekte, kabak bitkisinin çiçekleri kullanılır. Kabak bitkisinin erkek çiçekleri, yumuşak ve lezzetli bir yapıya sahiptir ve bu çiçekler dolma olarak doldurulur. Sofralarımızı süsleyen bu lezzet asırlardır afiyetler tüketiliyor…

14 Eyl 2023 - 21:44 - Hayatın İçinden

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.