Yaz aylarının sevilen sebze yemeklerinden taze fasulye çokça tüketilir. Bünyesinde barındırdığı vitaminler sayesinde insan sağlığına da oldukça faydalı olan taze fasulye özellikle Ege Bölgesinin sevilen sebzelerindendir. Fakat taze fasulyede can sıkan bir iki madde var. Birincisi kartlaşması ikincisi ise kılçıkları. İşte bu yöntem sayesinde iki sorun da ortadan kalkıyor…
BİR SU BARDAĞI FASULYELERİ YUMUŞACIK YAPACAK
hakimiyet.com’da yer alan taze fasulye tarifine göre kartlaşan taze fasulyeleri yumuşacık ve lokum gibi yapmak için Ahmet Şef’in pişirme tekniğini uygulamalısınız.
Kartlaşan fasulyeleri tavaya dizin ve güzelce sıkıştırarak ezin. Fasulyeler ile su aynı seviyeye gelecek kadar su doldurun. Üzerine bir soğanı ince ince kıyın ve serpin. Ardından bir de domatesi yemeklik doğrayın ve serpiştirin. Tavayı ocağa eklemeden önce bir fincan zeytinyağı ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Damak zevkinize göre de tuz ekin. Daha sonra tavayı ocağa verin ve suyunu çekene kadar hava almayacak şekilde pişirin.
PÜF NOKTASIYLA TAZE FASULYE YEMEĞİ
Taze fasulye pişirmek için bazı püf noktaları bilmeniz gerekiyor. İşte en ince ayrıntısıyla taze fasulye tarifi:
Malzemeler:
· 500 gram kısa taze fasulye
· 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
· 1 büyük soğan, doğranmış
· 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
· 2 orta boy domates, rendelenmiş veya doğranmış
· 1 tatlı kaşığı biber salçası
· Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
· 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Kısa taze fasulyeleri yıkayın, uçlarını kesin ve isterseniz ortadan bölün.
Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte ısınınca doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Domatesleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
Biber salçasını ekleyip karıştırın ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Kısa taze fasulyeleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Sıcak suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin (isteğe bağlı) ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sürebilir. Ara sıra karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
Fasulyeler yumuşadığında, yemeği ocaktan alın. Servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.
Kaynak: hakimiyet.com * Görsel kaynak: youtube.com * Derleme: egegundem.com.tr
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.