Bugüne kadar hep yanlış yapmışız. İşte yumurtayı ziyan eden o hata…

Haşlanmış yumurtayı soyarken zarı beyazına yapışıyor ve yumurtanın israf olmasına yol açıyor. Fakat bu yöntemleri kullanarak israftan kurtulmak mümkün.

Bugüne kadar hep yanlış yapmışız. İşte yumurtayı ziyan eden o hata…
Bugüne kadar hep yanlış yapmışız. İşte yumurtayı ziyan eden o hata…
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Malatyatime.com’da yer alan bir habere göre yumurta kabuğunu kırmadan ve yumurtayı ziyan etmeden soymak mümkün. Haşladığınız yumurtayı ziyan etmeden soymak için bir tutam tuz ve bir damla sirke koymak yeterli oluyor. Sirkenin elma ya da üzüm olmasının bir önemi olmadığı belirtilirken bir tutam tuz koymak çok önemli.

HAŞLANMIŞ YUMURTA SOYMA TEKNİKLERİ

Haşlanmış yumurtanın kabuklarını kolayca soyabilmek için diğer yöntemler ise şöyle;

Bugüne kadar hep yanlış yapmışız. İşte yumurtayı ziyan eden o hata…

SALLAYIN

Haşladığınız yumurtayı bir cam kavanozun içerisine koyun ve içerisine iki parmak kadar su ekleyip kapağını kapatın. Bardağın üst kısmını elinizle kapatarak sallayın. Bu yöntem sayesinde yumurtanın kabukları kolayca çıkacaktır. Ancak bu işlemde yumurtanın rafadan ya da kayısı kıvamında olmaması gerekir.

TUZ KULLANIN

Yumurtayı kısa sürede soyabilmek için bir başka yöntem ise haşlarken sadece su kullanmak yerine suyun içerisine tuz ilave etmektir. Bu şekilde tuzlu suda haşlanan yumurtalar, çok daha kısa sürede soyulur.

Bugüne kadar hep yanlış yapmışız. İşte yumurtayı ziyan eden o hata…

KAŞIK KULLANIN

Yumurtayı kolayca kabuklarından ayırabilmek için kullanacağınız diğer yöntem ise kaşıktan destek almaktır. İstediğiniz kıvamda haşladığınız yumurtanın kabuğu bir kaşığın boyutunda soyun. Ardından kaşığı, oluşturduğunuz boşluğun içerisinde sokun ve bütün kabuğu bu kaşık sayesinde çıkarın.

KARBONAT İLAVE EDİN

Yumurtayı haşlayacağınız suyun içerisine bir çay kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat sayesinde yumurtanın kabukları kolay bir şekilde soyulur.

BUZLU SU

Bu yöntem için haşlanan yumurtayı, buzlu bir suyun içerisine atın. Kısa bir süre beklettikten sonra yumurtanın daha kolay soyulduğunu fark edebilirsiniz.

OMLET YAPARKEN BİLİNMESİ GEREKEN PÜF NOKTA!

Lezzetli bir yumurta omleti yapmak için bazı püf noktaları ve temel adımlar vardır. İşte yumurta omleti yapmanın püf noktaları ve temel adımları:

Malzemeler:

·         2 büyük yumurta

·         2 yemek kaşığı süt veya su (isteğe bağlı, omleti daha kabarık yapar)

·         Tuz ve karabiber

·         1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

Bugüne kadar hep yanlış yapmışız. İşte yumurtayı ziyan eden o hata…

Püf Noktaları:

1.    Yumurtaların Çırpılması: İlk adım yumurtaları iyice çırpmaktır. Yumurtaları bir kasede kırın ve çatal veya çırpıcı ile iyice çırpın. Yumurtalar iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Eğer süt veya su eklemeyi tercih ediyorsanız, bu aşamada ekleyin ve tekrar çırpın.

2.    Tavayı Isıtma: Yumurta omletini yapmak için uygun bir tavayı seçin. Ortadan büyük boy bir tavayı tercih edin. Tavanın altını orta ateşte ısıtın. Tereyağı veya sıvı yağı tavada eritin ve tavayı iyice ısıtın.

3.    Yumurtaların Dökülmesi: Tavanın içine çırptığınız yumurta karışımını dökün. Tavayı sallayarak yumurtaların eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.

4.    Karıştırma Tekniği: Tavayı hafifçe sallayarak veya bir spatula ile omletin alt kısmını karıştırmadan pişirin. Kenarları hafifçe katlamak için spatula kullanabilirsiniz.

5.    Yarım Pişirme: Yumurtaların alt kısmı pişmeye başladığında, omletinizi isteğinize göre katlayın veya yarıya kadar katladıktan sonra diğer yarısını üzerine kapatın. Bu, içindeki yumurtaların pişmesine yardımcı olacaktır.

6.    Pişirme Süresi: Pişirme süresi tercihinize bağlıdır. Yumurta omletini daha sulu seviyorsanız, kısa bir süre pişirin. Daha kızarmış ve katı bir omlet istiyorsanız, biraz daha uzun süre pişirin.

7.    Servis: Omleti sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak içine peynir, sebzeler, jambon veya diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Kaynak: malatyatime.com * Derleme: egegundem.com.tr

01 Eki 2023 - 23:02 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.