Böceklenen pirinci çöpe atmayın! Bu yöntemi uygulayınca hepsi kaçıyor…

Herhangi bir nedenden dolayı böceklenen pirincinizi tertemiz yaparak tadı değişmeden tüketmek mümkün.

Böceklenen pirinci çöpe atmayın! Bu yöntemi uygulayınca hepsi kaçıyor…
Haber albümü için resme tıklayın

Pirinç, nohut, bulgur gibi baklagiller hava almayınca zamanla böceklenebiliyor. Böceklenmeye sebeplerin başında ise nemli ve küflü ortamlar geliyor. Bazen ıslanan baklagiller de böceklenebiliyor ya da kurtlanıyor. Böceklenmenin önüne geçmenin en bilindik yolu ise baklagillerimizi serin ve kuru yerde saklamaktan geçiyor. Peki böceklenen pirinç yenir mi? Böcekleri pirinçten uzaklaştırmak için ne yapmak gerekiyor?

BAKLİYATLARIN ÖMRÜNÜ UZATAN TÜYO

karar.com’da yer alan bir haberde mercimek, bulgur ve pirinç gibi bakliyatları uzun süre saklamak için uygulanabilecek en etkili yöntemin defne yaprağı olduğu belirtildi. Bakliyatları koyduğunuz kabın içerisine bir iki adet defne yaprağı eklediğinizde bakliyatların uzun ömürlü olacağı belirtildi.

Böceklenen pirinci çöpe atmayın! Bu yöntemi uygulayınca hepsi kaçıyor…

KARANFİL DE ETKİLİ BİR YÖNTEM!

Oldukça etkili bir yöntem olan defne yaprağının yanı sıra uygulayabileceğiniz farklı yöntemlerde bulunuyor. Bakliyatların içerisine sarımsak veya karanfil koymak da böceklenmeyi önlemektedir. Bakliyat almadan önce güzelce kontrol edilmesi de önemli bir detaydır. Bakliyatların üzerinde delik leke veya küf izi görmeniz durumunda almamanızı tavsiye ediyoruz.

BAKLAGİLLERİ SAKLAMANIN 5 YÖNTEMİ

Baklagiller, kurutulmuş ve taze olarak saklanabilen besinlerdir. Bu nedenle baklagilleri saklarken dikkatli olmak, tazeliklerini ve besin değerlerini korumak için önemlidir. İşte baklagil saklama yöntemleri:

  1. Kurutulmuş Baklagillerin Saklanması:

    • Kurutulmuş baklagilleri ambalajlarının içinde veya hava geçirmez kaplarda saklayın.
    • Saklama kabınızın içine bir nem absorban eklemek, nemin baklagillerin üzerine gelmesini önleyebilir.
    • Serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde saklayın.
    • Baklagillerin tazeliklerini daha uzun süre korumak için vakumlu poşetler veya hava geçirmez kaplar kullanabilirsiniz.
  2. Taze Baklagillerin Saklanması:

    • Taze baklagilleri buzdolabının sebze çekmecesinde saklayabilirsiniz.
    • Baklagilleri nemli bir bezle sararak veya plastik bir torbada saklamak, tazeliklerini korumaya yardımcı olabilir.
    • Taze baklagilleri hava geçirmez kaplarda da saklayabilirsiniz.
  3. Haşlanmış Baklagillerin Saklanması:

    • Haşlanmış baklagilleri buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.
    • Haşlanmış baklagilleri dondurarak daha uzun süre saklayabilirsiniz. Bunun için ayrı ayrı dondurulmuş porsiyonlar hazırlayabilirsiniz.
  4. Tuzlu veya Baharatlı Baklagillerin Saklanması:

    • Tuzlu veya baharatlı baklagilleri ayrı bir kapta veya torbada saklayarak diğer yiyeceklerle temasını önleyin.
    • Bu tür baklagilleri saklamadan önce fazla tuzunu veya baharatını alarak tüketebilirsiniz.

Kaynak: karar.com * Derleme: egegundem.com.tr

02 Eki 2023 - 23:19 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.