Kış aylarının sevilen lezzetlerinden taze fasulye turşusunu sevmeyen yoktur. Oldukça lezzetli ve vitaminli olan bu turşuyu hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Tarla ve bahçelerden taze taze toplanan fasulyeleri güzelce haşlayarak nefis turşu yapabilirsiniz. Bunun için ise bilmeniz gereken maddeleri sıraladık…
KÜTÜR KÜTÜR FASULYE TURŞUSUNUN PÜF NOKTASI
Yemek.com aşçıları tarafından hazırlanan fasulye turşusu için gereken malzemeler şöyle sıralandı:
· 1 kg. taze fasulye
· 5 su bardağı su
· 4 diş sarımsak
· 1 çay bardağı sirke
· 2 yemek kaşığı kaya tuzu (veya deniz tuzu)
AZ BİLİNEN TARİFİYLE FASULYE TURŞUSUNUN YAPILIŞI
- Fasulyelerin kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.
- Fasulyeleri fazla yumuşamayacak şekilde 15-20 dakika haşlayın.
- Kaynayan suyun içinde kaya tuzunu eritin. Soğutun ve sirkeyi ilave edin.
- Haşlanmış fasulyelerin suyunu süzüp, soğutun.
- Hazırladığınız kavanozların yarısına fasulyeleri doldurun.
- Sarımsakları orta kısmına koyun ve üzerini fasulye ile doldurun.
Kepçe yardımıyla hazırladığınız tuzlu sirkeli karışımı yavaş yavaş ilave ederek doldurun. Kapağını sıkıca kapatın ve 15-20 gün güneş görmeyen kuru bir dolapta bekletin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
KARTLAŞMIŞ FASULYEDEN TURŞU YAPILIR MI?
Evet, kartlaşmış fasulyeden turşu yapabilirsiniz. Kartlaşmış fasulye turşusu, klasik turşu tariflerinden biridir ve lezzetli bir atıştırmalık veya yemek yanı olarak tüketilebilir. İşte kartlaşmış fasulye turşusu yapmanız için temel adımlar:
Malzemeler:
· Kartlaşmış fasulye
· Su
· Sirke (genellikle beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır)
· Tuz
· Şeker
· Baharatlar (isteğe bağlı olarak sarımsak, hardal tohumu, kırmızı biber vb.)
Yapılışı:
1. Kartlaşmış fasulyelerinizi iyice yıkayın ve kesip doğrayın. Dilediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.
2. Turşu suyunu hazırlamak için büyük bir tencereye su, sirke, tuz ve şeker ekleyin. Bu karışımın tadını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Baharatları da ekleyebilirsiniz.
3. Turşu suyunu kaynatın ve ardından doğradığınız kartlaşmış fasulyeleri tencereye ekleyin.
4. Kartlaşmış fasulyeleri turşu suyunun içinde birkaç dakika kaynatın. Bu işlem, fasulyelerin turşu suyunu emmesine yardımcı olacaktır.
5. Turşu suyunu kaynattığınızdan emin olduktan sonra, fasulyeleri cam kavanozlara veya turşu yapmak için uygun diğer kaplara dökün.
6. Kavanozları sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında soğumalarını bekleyin.
7. Soğuduktan sonra turşularınızı buzdolabına koyun ve en az birkaç gün boyunca dinlendirin. Turşuların lezzeti zamanla daha da iyileşecektir.
8. Turşu olgunlaştıkça tüketebilirsiniz. Genellikle birkaç hafta içinde en iyi lezzeti elde edersiniz.
Kaynak: yemek.com
Derleme: egegundem.comtr
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.