Bu yöntemi bilmeyen fasulye turşusu yaptım demesin. İşte fasulye turşusu tarifinin sır püf noktası

Fasulye turşusu hazırlamak elbette kolaydır. Zor olan içerisindeki malzemenin kalitesidir. Kış hazırlığı yapmak isteyenler fasulye turşusunu bu püf noktalarıyla hazırlamalı.

Bu yöntemi bilmeyen fasulye turşusu yaptım demesin. İşte fasulye turşusu tarifinin sır püf noktası
Bu yöntemi bilmeyen fasulye turşusu yaptım demesin. İşte fasulye turşusu tarifinin sır püf noktası
Haber albümü için resme tıklayın

Turşu mevsimi geçmek üzere. Artık kavanoz kapakları kapanıyor. Kış ayında büyük lezzetle yenilecek fasulye turşusu için de artık son günler. Kıtır kıtır fasulye turşusunun yapımı oldukça kolay. Zor olan malzemenin kalitesi ve baharatların oranı. Peki çıtır çıtır fasulye turşusu nasıl yapılır? İşte püf noktası.

FASULYE TURŞUSU HAZIRLARKEN BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Nefisyemektarifleri.com'da paylaşılan bir içerikte; Fasulyeleri haşlarken çok uzun süre haşlamamalısınız. Turşuyu hazırlarken kullanacağınız iri taneli kaya tuzu turşunun daha geç erimesini sağlayacaktır. İnce yemeklik tuz, kullanmamalısınız. Turşuyu kuru ve serin yerde saklamalısınız.

HIZLICA FASULYE TURŞUSU KURABİLİRSİNİZ....

Fasulye turşusu, yazın taze fasulyelerden hazırlanıp kışın afiyetle yenen lezzetli bir turşu çeşididir. Fasulye turşusunun yapımı oldukça basit ve pratiktir. İşte fasulye turşusu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar:

Malzemeler:

- 1 kg taze fasulye
- 1 litre su
- 1/4 su bardağı kaya tuzu
- 1/4 su bardağı sirke
- 4-5 diş sarımsak
- 2-3 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Yapılışı:

1. Fasulyeleri yıkayın ve uçlarını kesin. İsteğe göre ortadan ikiye bölün veya bütün bırakın.

2. Sarımsakları soyun ve iri iri doğrayın. Dereotunu yıkayın ve saplarını ayırın.

3. Geniş bir tencereye suyu, tuzu, sirkeyi ve limon tuzunu koyun ve kaynatın.

4. Kaynayan suya fasulyeleri atın ve 5 dakika haşlayın. Fasulyeler yumuşamadan ocaktan alın ve süzün.

5. Cam bir kavanoza fasulyeleri, sarımsakları ve dereotu saplarını sıkı sıkı yerleştirin.

6. Kavanozun ağzına bir parça dereotu yaprağı koyun ve kapağını sıkıca kapatın.

7. Fasulye turşusunu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Bir hafta sonra turşunuz hazır olacaktır.

ELMA VEYA ÜZÜM SİRKESİNİ TERCİH EDİN


Fasulye turşusu yapmak için en çok tercih edilen sirke, elma sirkesidir. Elma sirkesi, fasulyeye hoş bir aroma verir ve turşunun rengini korur. Elma sirkesinin asitliği de diğer sirkelere göre daha az olduğu için, turşuyu çok ekşi yapmaz. Elma sirkesi kullanırken, 1 litre suya 1 su bardağı sirke ilave etmek yeterlidir.

Fasulye turşusu yapmak için başka bir seçenek de üzüm sirkesidir. Üzüm sirkesi, elma sirkesine göre daha asidik ve keskin bir tada sahiptir. Bu nedenle, fasulye turşusunu daha ekşi ve aromalı yapar. Üzüm sirkesi kullanırken, 1 litre suya yarım su bardağı sirke ilave etmek yeterlidir.

Derleme: Egegundem.com.tr

04 Eki 2023 - 12:56 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.