Açmayan çiçeklerin tek formülü bu! Toz haline getirip gibine dökün: Çiçeğin coşması durmuyor

Birçok kişinin haberi bile yok. Açmayan ve küsen çiçeklerin canlanmasını sağlayan *çiçek* bakım sırları

Açmayan çiçeklerin tek formülü bu! Toz haline getirip gibine dökün: Çiçeğin coşması durmuyor
Açmayan çiçeklerin tek formülü bu! Toz haline getirip gibine dökün: Çiçeğin coşması durmuyor
Haber albümü için resme tıklayın

Saksıdaki çiçeklerin bakımı, gelişmelerini sağlamak için onların özel ihtiyaçlarına dikkat etmeyi gerektirir. Ektiğiniz çiçek türüne uygun, iyi drenajlı bir saksı karışımı kullanın. Toprağı zenginleştirmek için kompost gibi organik maddeler eklemeyi düşünün. Saksı çiçeklerinizi düzenli olarak sulayın ancak aşırı sulamadan kaçının. Sıklık, spesifik bitkiye ve iklime bağlıdır. Parmağınızı yaklaşık bir inç toprağa batırarak toprağın nem seviyesini kontrol edin. Kuru hissediyorsanız su. Suyun buharlaşmasını önlemek için sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonra geç saatlerde sulayın. Saksılarınızı, yetiştirdiğiniz çiçekler için doğru miktarda güneş ışığı alan alanlara yerleştirin. Bazı bitkiler tam güneşe ihtiyaç duyarken bazıları kısmi veya tam gölgede gelişir. Bitkinin her tarafının eşit güneş ışığı almasını sağlamak için saksıları ara sıra çevirin. Bazen bu kadar çok şey yapsanız bile çiçek açmaz ve küser. İşte böyle durumlarda bilmeniz gereken bu tüyo. Çiçek açtırıyor.

F5haber.com'un Milliyet.com.tr'de derlediği bu formül açmayan çiçeklerin şelale gibi coşmasını sağlıyor ve salkım salkım yapıyor . İşte o formül:

- 1 ölçü kıymık
- 1 ölçü kuru yaprak
- 1 ölçü çim artığı
- 1 ölçü ahır gübresi
- 1 ölçü tavuk gübresi

Gerekli malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı birkaç günlüğüne güneşte kurumaya bırakın. Ardından karışımı iyice ezerek toz haline getirin. Doğal gübreyi bitkilerinizin, çiçeklerinizin dibine serpiştirin. Daha hızlı büyümeye başladıklarını fark edeceksiniz.

AŞIRI GÜBRELEMEDEN KAÇININ

Saksı çiçeklerinizi dengeli bir sıvı gübre ile düzenli olarak gübreleyin. Paket talimatlarını izleyin ve bitkilere zarar verebilecek aşırı gübrelemeden kaçının. Ölü veya solmuş çiçekleri düzenli olarak çıkarın (ölü başlık olarak bilinen bir uygulama). Bu, bitkinin daha fazla çiçek üretmesini teşvik eder. Bitkilerinizi şekil ve boyutlarını korumak için budayın. Budama aynı zamanda daha sağlıklı büyümeyi de destekler. Zararlılara ve hastalıklara karşı dikkatli olun. Herhangi bir sorun fark ederseniz, tercihinize ve sorunun ciddiyetine bağlı olarak bunları derhal organik veya kimyasal çözümlerle tedavi edin. Kışları soğuk geçen bir bölgede yaşıyorsanız bitkileri dondan korumak için saksılarınızı korunaklı bir yere taşıyın. Yalıtım sağlamak için saksıları kabarcıklı ambalaj veya çuval bezi ile sarmayı düşünün. Nemin korunmasına ve toprak sıcaklığının düzenlenmesine yardımcı olmak için toprağın üstüne bir malç tabakası uygulayın.

ÇİÇEK BAKIMI YAPARKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

Çiçek bakımı, doğru bilgi ve özenle yapılması gereken bir süreçtir. Bu işlemleri doğru bir şekilde uygulamanız gerekmektedir.

Çoğu bitki doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyar, ancak doğru miktar önemlidir. Bitkilerinizi uygun ışık koşullarında tutun. Bitkinizin türüne göre güneş ışığını ayarlayın. Çiçeklerinizi düzenli aralıklarla sulayın, ancak fazla sulamaktan kaçının. Fazla su bitkinin köklerini çürütebilir. Bitkinin toprağını kontrol ederek su ihtiyacını belirleyebilirsiniz. Bitkinin türüne uygun toprak kullanın. Bazı bitkiler asidik toprak, bazıları alkalin toprak ister. Toprağı zaman zaman yenileyerek bitkinin besin alımını sağlayın.

Bitkinizin kökleri için yeterince geniş bir saksı seçin. Kökler sıkışırsa, bitki besin ve su almakta zorlanabilir. Bazı bitkiler yüksek nem ister. Bu durumda bitkinin etrafına su püskürtmek veya su dolu bir tepsi koyarak nem düzeyini artırabilirsiniz. Solmuş veya ölü yaprakları düzenli olarak temizleyin. Bitkinizi düzenli aralıklarla kontrol edin, böcek veya hastalık belirtileri varsa hemen müdahale edin.

Bitkinizi düzenli aralıklarla gübreleyin. Bu, bitkinizin sağlıklı büyümesini destekler. Ancak, aşırı gübre bitkiye zarar verebilir, bu yüzden kullanma talimatlarına uygun olarak gübre verin. Soğuk havalarda bazı bitkiler iç mekanlara alınmalıdır. Bu bitkilerin özel bakım ihtiyaçları olabilir, bu yüzden bitkinizin türüne uygun şekilde kış bakımı yapın. Bazı bitkiler zehirli olabilir, özellikle evcil hayvanlarınız veya çocuklarınız varsa bu konuda dikkatli olun.

Kaynak: F5haber.com, Milliyet.com.tr - Derleme: Egegundem.com.tr

10 Eki 2023 - 14:53 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.