Balıkesir'e gelen o yemeği yemeden gitmiyor! Öyle ünlü ki resmen dünyanın bir ucundan onu yemeye geliyorlar

Balıkesir'de ünlü yemekler say say bitmezken özellikle de içlerinden birinin unutulmaz tadı nedeniyle dünyanın bir ucundan o yemeği yemeye gelen kişiler olmaktadır.

Balıkesir doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra birçok ünlü ve kendine özgü yemeğiyle de oldukça meşhur illerimiz arasında yer almaktadır. Balıkesir'e her sene binlerce yerli ve yabancı turist tatil yapmak için gelirken aynı zamanda Balıkesir lezzetli yemeklerin adresidir. 

BALIKESİR'İN EN ÜNLÜ YEMEĞİ SURA

Kendine özgü birçok yemeği ile akıllara kazınan Balıkesir'de ünlü yemekler say say bitmezken özellikle de içlerinden birinin unutulmaz tadı nedeniyle dünyanın bir ucundan o yemeği yemeye gelen kişiler olmaktadır. Balıkesir'e gelen turistler Balıkesir'de ne yenir? Balıkesir'ine n ünlü yemeği nedir? şeklinde araştırmalar yapmaya devam ederken Balıkesir denilince akla gelen ve en unutulmaz lezzet suradır. 

SURA NASIL YAPILIR?

Balıkesir'in yöresel yemekleri arasında yer alan ve akıllara ilk gelen Sura kaburga eti ve pilav ile yapılmaktadır. Yapımında 6 malzeme kullanılan Sura yemeği Balıkesir'e gelenlerin yemeden gitmediği lezzetlerin başında gelmektedir. Peki Sura yemeği nasıl yapılır, tarifi?

MALZEMELER

  • 4-5 kg kuzu eti (kaburga veya sağ ön kol)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 12 su bardağı ılık su

YAPILIŞI

  • İlk olarak etin üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpiştirin ve her tarafını ovun.
  • Kaburga kısmını koltuk altına kadar açın. İçini pilavla dolduracağımız için tamamen açmayın.
  • Pirinci ılık su ile yıkayarak suyunu süzdürün. Bir kabın içerisine alın.
  • Pirincin üzerine kimyon, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın.
  • Hazırladığınız pilavlı harcı, kaburga boşluğunun içine doldurun ve üzerine 12 bardak ılık su ekleyin.
  • Açık kısımları kalın iplikle dikin ve kaburgayı sura tepsisine yerleştirin.
  • Etin üzerine karabiber ve kimyon serpiştirin. Sura tepsisine de 2 bardak su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, hazırladığınız yemeği yaklaşık 1-1.5 saat pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından kaburganın içini açın ve servis tabaklarına pilavı koyun.
  • Pişen eti de kesin ve pilavın üzerine ekleyerek servis edin. 

10 Eki 2023 - 21:47 - Yerel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.