Fırında pişirilen yemekler tava ve tencerelerde pişirilenlere göre daha lezzetli olur. Bu nedenle ev hanımları genellikle yemeklerini fırında pişirmeyi tercih eder. Üstelik fırın yemekleri daha zahmetsizdir. Tek olumsuz tarafı ise kabaran elektrik faturalarıdır. Fırında en güzel yemek ise tavuk olur. Tavuk lezzetini tam salar ve patates ile soğanla birleşen tavuğun lezzeti damak çatlatır. Fakat fırın kolay ve lezzetli iken bir de olumsuz yanı vardır ki o da tavuğun fırında kuruması… Fırında tavuğun kurumaması için bilmeniz gerekenler…
FIRINDA TAVUĞUN KURUMASINI ÖNLEYEN TÜYO
hurriyet.com.tr’de yer alan tarifte fırında kurumayan tavuğun püf noktası verildi. Tavuğu fırında pişirmeden önce üzerine bir kat fırın kâğıdı yayın. Böylece kurumasını önlersiniz.
Tavuk kanat pişirirken, etlerinizi yağa atmadan önce tuz ve karbonata güzelce bulayın. Bu tavuğun fazlalık nemini alır, kabuğunun çıtır çıtır olmasını sağlar.
AZ BİLİNEN TARİFİYLE FIRINDA TAVUK TARİFİ
Lezzetli ve damak çatlayan yemek tariflerinin yer aldığı nefisyemektarifleri.com’da yer alan yemek tarifi için gereken malzemeler şöyle sıralandı:
• 5-6 adet tavuk incik
• 3 adet patates
• 2 adet kırmızı kapya biber
• 3 adet çarliston biber
• 1 adet kuru soğan
• 3 diș sarımsak
Sosu için;
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 su bardağı su
Fırında tavuğun lezzetli tarifi:
Tavukların derilerini sıyıralım, biberleri yıkayıp temizleyip yarım parmak uzunluğunda üçe bölelim.
Ardından kabukları soyulmuş yıkanmış patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim.
Fırın kabına tavukları, sebzeleri, yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
Ayrı bir kapta sosumuzu yapalım ,1 su bardağı suyun içine, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim.
Ardından baharatlarını, tuzunu ekleyip karıştıralım .
Sebzelerin üzerine gezdirelim. Elimizle karıştıralım.
Üzerine yıkayıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
İnmeye yakın yağlı kağıtı alalım 5-10 dk üzeri açık pişirelim.
Kaynak: hurriyet.com.tr * nefisyemektarifler.com
Derleme: egegundem.com.tr
Görsel kaynak: youtube.com
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.