Buzluktan çıkan etin açtırılması için en popüler teknik oda sıcaklığında bekletme aşamasıdır. Fakat bu teknik istenen süreden fazla sürebilir. Bu sebeple, donmuş eti seri ve hijyenik bir biçimde açtırmak adına oldukça kolay bir yöntem uygulanabilir.
Donmuş eti çabuk ve hızlı bir şekilde çözmek adına, ilk olarak buzluktan elinize alın ve metal bir tencereye ortalama sıcaklıkta su ilave edin. Buzluktan çıkmış eti fırın tepsinin üzerine alın ve üzerini kaplayacak şekilde ılık su kaplı metal tencereyi monte edin. Bu teknik yardımıyla donmuş eti çok daha hızlı sürede açabilirsiniz.
Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre, eğer acil yemek yapmanız gerekiyorsa, en kolay yöntem olan geniş bir kabın içerisine suyu doldurun, poşetli ya da ağzı kilitli etinizi suda bekletin. Su soğudukça suyu değiştirirseniz çözülme işlemini hızlandırmış olursunuz. Bu yöntemle 1-2 saat içerisinde etiniz çözülecektir.
Bu noktada kritik bir aşama bulunuyor. O da kullandığınız bu yöntemle çözülen etlerin hemen kullanılmasıdır. Yoksa, etin sululuğu kaybolabilir ve bu da lezzetli bir tat sunmayabilir.
Bu teknikle etin kalınlığı da göz önünde bulundurularak dakikalar içerisinde buzluktan çıkan et açılacaktır. Bu kolay teknik, et çözdürmede en çok kullanılan yöntem olarak kabul ediliyor. Sebebi içi su kaplı tencere ete etki ettiğinden, metal tencere ısıyı harikuladı bir şekilde iletmesidir. Dolayısıyla et istenen sürede çözülür ve kullanıma hazır hale gelir.
Kaynak: Yeniakit.com.tr
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.