Meğer pilavı herkes yanlış pişiriyormuş! Geçmişteki büyük sır ortaya çıktı pilav pişince kesinlikle bunu yapmalısınız

Pilavın nasıl pişirildiğini hemen hemen herkes bilse de birçok kişi pilavın asıl güzel pişme taktiğini günümüzde kullanmıyor. İşte lezzetli bir pilavın sırrı...

Öğle ve akşam yemeklerinin olmazsa olmazlarından birisi de pilavdır. Pilav her türlü sulu yemeğin yanına kurtarıcı olarak yapılırken ülkemizde pilav bir gelenek ve kültür haline dönüşmüştür. Pilavın nasıl pişirildiğini hemen hemen herkes bilse de birçok kişi pilavın asıl güzel pişme taktiğini günümüzde kullanmıyor. İşte lezzetli bir pilavın sırrı...

PİLAV NASIL YAPILIR?

Pilav yapımı oldukça kolay gibi gözüken yemekler arasında yer alsa da aslında tane tane olması için en çok uğraş verilen yemeklerden birisidir. Pilav  bardak pirince 1,5 bardak su şeklinde ölçerek yapılmaktadır. Ayrıca kavrulmuş pirincin üzerine ilave ettiğiniz su da sıcak olmalıdır. Pilava soğuk su koymak tencerenizin sıcaklığını bir anda düşürür ve pilavınızın pişme süresini uzatarak kıvamının bozulmasına neden olur. 

Lezzetli bir pilavın tarifi şu şekildedir;

  • Pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. Nişastası gidene kadar yıkıyoruz. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor.
  • Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.
  • Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyelim. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde su ile karıştırmanızı tavsiye ederim ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır.
  • Son olarak tuzu ekleyin.
  • Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakalım.
  • Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alalım.  Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirelim.
  • Pişen pilavımızı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatalım.
  • Pilavı 10-15 dk. dinlendirelim. Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.

LEZZETLİ BİR PİLAVIN SIRRI

Lezzetli mi lezzetli bir pilav yemek istiyor ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gelin sizlere lezzetli pilav yapmanın asıl sırrını verelim. Dillere destan güzel bir pilavın sırrı iki şeyden geçer: kavurmak ve gazete...

Evet yanlış duymadınız pilavınızı iyice kavurduktan sonra üzerine su eklemek ve pilavınız piştikten sonra üstünü gazete ile örtmek muhteşem bir pilav yemenizi sağlar. 

17 Eki 2023 - 15:48 - Yemek Tarifleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.