Kış için bamya nasıl saklanır? Birçok ev hanımının bildiği ama söylemediği yöntem

Bamyalarınızın kış boyu bozulmadan ve lezzetini kaçırmadan sağlamak istiyorsanız bilmeniz gereken yöntemler var. Kış için bamya nasıl saklanır?

Kış için bamya nasıl saklanır? Birçok ev hanımının bildiği ama söylemediği yöntem
Kış için bamya nasıl saklanır? Birçok ev hanımının bildiği ama söylemediği yöntem
Haber albümü için resme tıklayın

Bamya A, C ve K vitaminleri bakımından çok zengindir. Bunun yanı sıra demir ve kalsiyum da bamyada yoğun bir şekilde bulunur. Bu besin değerleri sayesinde bamya kış için saklanan sebzelerin başında gelir. Ev hanımları her yıl yaz aylarında taze hasat edilmiş olan bamyaları güzelce kış için hazırlıyor ve saklıyor. Fakat bamyayı kış için saklarken bilmeniz gerekenler vardır. Kış için bamya nasıl saklanır?

BAMYAYI KIŞ İÇİN LEZZETİ KAÇMADAN SAKLAYIN! ASLA BOZULMUYOR…

Bamya kış için saklanırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli faktör vardır. İşte bamyanın kış için nasıl saklanacağına dair 6 önemli püf nokta:
1.    Taze Bamya Seçimi: Bamya saklamadan önce taze ve olgun olmalıdır. Bamya seçerken lekesiz, sert ve canlı renklere sahip olanları tercih edin.

Kış için bamya nasıl saklanır? Birçok ev hanımının bildiği ama söylemediği yöntem

2.    Temizleme ve Hazırlık: Bamyanın uç kısımlarını kesin ve gerekiyorsa dikkatlice yıkayın. Daha sonra fazla suyunu iyice süzün. Bamyanın kuruması için tamamen kuru olması önemlidir.

3.    Kesme ve Hazırlık: Bamyanın kış için saklanabilmesi için küçük parçalar halinde kesin. Genellikle bamyanın baş ve kuyruk kısımlarını kesip istediğiniz boyutlarda dilimleyebilirsiniz.

4.    Dondurucu Poşet veya Kaplar: Kesilmiş bamyayı hava geçirmez dondurucu poşetlere veya kaplara yerleştirin. İyi bir hava geçirmezlik sağlamak için poşetin içindeki havayı sıkarak çıkarın.

5.    Etiketleme: Bamyanın tarihini ve içeriğini belirten etiketler kullanarak paketleri etiketleyin. Bu, hangi yiyeceğin ne kadar süre saklandığını takip etmenizi kolaylaştırır.

6.    Dondurma: Bamya paketlerini dondurucunun içine yerleştirin. Dondurucunun sıcaklığı -18°C'nin altında olmalıdır. Bamya bu koşullarda 8 ila 12 ay boyunca taze kalabilir.

Kış için bamya nasıl saklanır? Birçok ev hanımının bildiği ama söylemediği yöntem

BESİN DEĞERİNİ KORUR

Kış aylarında ihtiyacınız olduğunda bu dondurulmuş bamyayı yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Dondurucuda saklanan bamya, taze bamya gibi tadını ve besin değerini korur.

BAMYADAKİ VİTAMİNLER NEDİR?

Bamya tam bir vitamin ve besin değeri deposudur. Böylece çok sevilir ve afiyetle tüketilir. Bamyanın başlıca vitaminleri şöyle:
Bamyadaki vitaminler ve mineraller şu şekildedir:

·         Vitamin A: Bamya, A vitamininin en iyi doğal kaynaklarından biridir. A vitamini, göz sağlığı, bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için gereklidir.

·         Vitamin C: Bamya, C vitamini açısından da zengindir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olur.

·         Vitamin K: Bamya, K vitamini açısından da iyi bir kaynaktır. K vitamini, kanın pıhtılaşması için gereklidir.

·         Demir: Bamya, demir açısından da iyi bir kaynaktır. Demir, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için gereklidir.

·         Kalsiyum: Bamya, kalsiyum açısından da iyi bir kaynaktır. Kalsiyum, kemik ve diş sağlığı için gereklidir.

Kaynak ve derleme: egegundem.com.tr

18 Eki 2023 - 17:09 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.