İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda yapımı tamamlanarak ülkeye ve kente kazandırılan Bayındır Süt İşleme Fabrikası kapılarını açıyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözüyle dile getirdiği anlayış doğrultusunda kırsalda üretimi teşvik etmek ve istihdam olanakları sunmak için kurulan dev tesisin açılışı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı onuruna 27 Ekim 2023 Cuma günü yapılacak. Açılış kapsamında Türk halk müziğinin sevilen ismi Sümer Ezgü konser verecek.
Günde 100 ton süt işleme kapasitesi
Başkan Tunç Soyer’in “Mera İzmir” projesi kapsamında çiftçiden alınan sütlerin işlenerek “İzmirli” markasıyla satışa sunulacağı Bayındır Süt İşleme Fabrikası, İzmir Büyükşehir Belediyesinin iştiraki İzTarım A.Ş. tarafından işletilecek. 350 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen fabrika, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 18 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. 130 kişinin istihdam edildiği fabrika, günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip. Bayındır Süt İşleme Fabrikası, 250 milyon TL’lik işlem hacmiyle, yıllık 36 milyon 500 bin litre süt işleyebilecek.
İzmir mozzarellasından İzmirli dondurmasına
Fabrikanın mandıra grubu ürünlerinde; kaşar, tulum ve feta, beyaz peynir dışında dünya piyasasında marka olmaya aday “İzmir mozzarellası” ve “burrata” gibi katma değeri yüksek peynirler üretilecek. 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ilk kez tanıtılarak beğeni toplayan ve tamamen keçi sütünden yapılan “İzmirli Dondurma” da fabrikada üretilecek.
İki grupta üretilecek
Fabrikada süt grubu ve mandıra grubu olmak üzere ürünler iki grupta üretilecek. Süt Grubunda UHT Süt Kutu, UHT Süt Poşet ve Pastörize Süt Cam var.
Mandıra Grubunda ise İzmir mozzarellası (manda), burrata (manda), beyaz peynir (inek/keçi/koyun), feta peynir (keçi/koyun), kaşar peynir (keçi/koyun/manda), örgü, dil, tulum peyniri (keçi/koyun/manda), kaşkaval/gravyer peyniri (inek/koyun/manda/keçi), dondurma (manda/keçi), kaymak (manda), tereyağı (inek/manda/keçi), yoğurt (koyun/manda), dondurma (keçi) bulunuyor.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.