Kaynana çatlatan yoğurt mayalama yöntemi. Yoğurt sulanmıyor ve kaşıktan düşmüyor…

Yoğurt mayalamak ustalık gerektiren bir iştir. Ev hanımları geliştirdikleri yöntemler sayesinde ise yoğurdu sulanmadan ve taş gibi mayalayabiliyor.

Kaynana çatlatan yoğurt mayalama yöntemi. Yoğurt sulanmıyor ve kaşıktan düşmüyor…
Kaynana çatlatan yoğurt mayalama yöntemi. Yoğurt sulanmıyor ve kaşıktan düşmüyor…
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye’de yoğurt çok tüketilir. Evlerin ve sofraların vazgeçilmez lezzeti her yerde tüketilir. Sabah kahvaltılarında akşam yemeklerinde, iskenderde, çökertme kebabında… Yoğurt çok sevilir ve çok faydalıdır. Yoğurt mayalarken ise bilmeniz gereken bazı püf noktalar var.

YOĞURT MAYALARKEN BİLMENİZ GEREKENLER

sabah.com.tr yoğurt mayalamanın püf noktalarını verdi. İşte adım adım yoğurt mayalama:

Öncelikle sütü tencereye boşaltın

Sütü tencereye koyduğunuz hizadan biraz aşağıya gelecek kadar kaynatmanız gerekiyor

Kaynana çatlatan yoğurt mayalama yöntemi. Yoğurt sulanmıyor ve kaşıktan düşmüyor…

Sütün 30 dakika ya da 45 dakika arasında kaynaması gerekiyor, yoğurt mayalarken ideal süt ısısının 40 derece olması gerekli

Kaynama aşamasında sütü ara ara karıştırmanız gerekli böylece içindeki su buharlaşarak çıkabilir

Sütü ne kadar kaynatırsanız o kadar iyi, on dakika kaynatıp hemen ocağı kapatmamalısınız eğer kısa süreli kaynatırsanız içindeki su buharlaşarak çıkamaz böylece yoğurdunuz sulu olur

YOĞURT MAYALAMANIN PÜF NOKTALARI NEDİR?

  • Elbette ki yoğurt mayalamanın bazı püf noktaları var. işte bilmeniz gereken yoğurt mayalama tüyoları:
  • Öncelikle sütü kıvamında kaynatmalısınız. Süt güzelce kaynamalı çok kısa kaynatılmamalıdır.
  • Sütü iyi karıştırmalısınız. Mayanın sütün etrafına iyice gelmesi için iyi karıştırılmalıdır.
  • Yoğurdu güzel mayalamak için içerisindeki buharın çıkmasını sağlamak gerekiyor. Bunun için de sütün ağzını kapatmamalısınız.

ÖNEMLİ PÜF NOKTA: Yoğurdun sulanmaması maya süte katılırken mayaya yarım çay kaşığı tuz ekleyerek sertleşmesini sağlayabilirsiniz.

Kaynana çatlatan yoğurt mayalama yöntemi. Yoğurt sulanmıyor ve kaşıktan düşmüyor…
  • Yoğurt yapılan kap iyi bir şekilde sarılmalı, sarılmaz ise yoğurt sıvılaşır
  • Eğer bunları yaparsanız ve hava alacak şekilde de mayalarsanız yoğurdunuz taş gibi kalıp şeklini alır.

HASTALIK SAVAŞÇISI YOĞURT! ‘BİLİYORUZ’ DENİLEN VE BİLİNMEYEN FAYDALARI…

yeniakit.com.tr’nin servis ettiği habere göre sulanan yoğurttan şikayet edilse de dibinde kalan yoğurt suyu oldukça faydalıdır.

Yoğurt suyunun içinde bulunan bakteriler anti kanserojen özelliğe sahiptir. Kanser hastalıkları dahil olmak üzere vücutta gelişen zararlı organizmaların gelişimini durduran probiyotikler içerir. Bilindiği üzere yoğurtta bulunan kalsiyum ve potasyum aynı zamanda yoğurt suyunda da bulunur. Bu nedenle yoğurt suyu da kemik ve dişlerin güçlenmesinde olumlu etkiye sahiptir. Ayrıca yoğurt suyunun içerisinde B12, D, B2, B6 ve A vitaminleri de bulunur. İçerisindeki yararlı bakteriler, toksin maddelerin zararsız hale getirilmesinde görev alır.

YOĞURT YEMEK NEYE İYİ GELİR?

Yoğurt, sağlığınıza birçok fayda sağlayabilir. İşte yoğurt yemenin bazı faydaları:

  1. Sindirim Sağlığı: Yoğurt, sindirim sisteminiz için faydalı olan probiyotikler içerir. Bu probiyotikler, bağırsaklardaki sağlıklı bakterilerin dengesini destekleyebilir, sindirim problemlerini azaltabilir ve kabızlık gibi sorunlara yardımcı olabilir.
  2. Bağışıklık Sistemi: Yoğurt, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek önemli besin maddeleri içerir. Yoğurt, vücudu hastalıklara karşı koruyan vitaminler, mineraller ve probiyotikler içerir.
  3. Kalsiyum Kaynağı: Yoğurt, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum açısından zengindir. Kemiklerin güçlenmesine ve osteoporoz riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
  4. Protein Kaynağı: Yoğurt, vücudun ihtiyaç duyduğu proteinin sağlanmasına yardımcı olur. Protein, kas gelişimi ve vücut dokusunun yeniden inşası için önemlidir.
  5. Kilo Kontrolü: Düşük yağlı yoğurtlar, kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Yüksek protein içeriği sizi daha uzun süre tok tutabilir ve atıştırmalıkları azaltabilir.
  6. Cilt Sağlığı: Yoğurt, cilt sağlığınızı destekleyebilir. Yoğurt maskeleri cildinizi nemlendirebilir ve sivilce gibi cilt sorunlarını hafifletebilir.
  7. Laktaz Eksikliği: Laktaz eksikliği (laktoz intolerans) olan kişiler için, laktoz içeriği azaltılmış veya laktosuz yoğurt tüketmek laktoz sindirimini kolaylaştırabilir.

Kaynak: sabah.com.tr * yeniakit.com.tr

Derleme: egegundem.com.tr

24 Eki 2023 - 15:55 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.