Kuru fasulyenin dağılmasını önlüyor: Bir çay kaşığı atıp tencerede karıştırmalısınız…

* Kuru fasulye * sofraların baş tacıdır. Karabiber, pirinç pilavı ve turşuyla enfes bir lezzete kavuşur. Fakat kuru fasulyede iki konu var ki biri dağılması öteki de gaz yapması. Aşçıların sakladığı bu pişirme tekniğini siz de bilmelisiniz.

Kuru fasulyenin dağılmasını önlüyor: Bir çay kaşığı atıp tencerede karıştırmalısınız…
Kuru fasulyenin dağılmasını önlüyor: Bir çay kaşığı atıp tencerede karıştırmalısınız…
Haber albümü için resme tıklayın

/ Kuru fasulye / Anadolu’nun sevilen lezzetlerindendir. Hemen hemen her sofrada kendine yer bulan kuru fasulye kolay hazırlanır ve besin değeri yüksektir. Mutfağınızda hazırlarken aşçıların sakladığı tüyoları uygularsanız tadına doyamazsınız. Tam bir sindirim canavarı olan kuru fasulye midenizi rahatlatarak organların uyumlu çalışmasını sağlar. Kan şekerini dengeleyerek demir eksikliğini giderir ve vücudun ihtiyacı olan B vitamini değerlerini karşılar. Bu nedenle çok sayıda kişiye ve özellikle B vitamini eksiği olanlara tavsiye edilir. Kuru fasulye yemeği yaparak bu vitaminlerin hepsini alabilirsiniz. Fakat bir sorun var ki kuru fasulyenin yaptığı gaz ve dağılması. İşte bütün püf noktalarıyla kuru fasulye tarifimiz…

Kuru fasulyenin dağılmasını önlüyor: Bir çay kaşığı atıp tencerede karıştırmalısınız…

tgrthaber.com.tr sitesinde hazırlanan bir içerikte kuru fasulyenin dağılmasının nasıl önleneceğine yer verildi. Kuru fasulye özellikle çok pişirildiğinde dağılır. Bu durumun önüne geçmek için ise aşçıların kendince sırları vardır. TGRT Haber’de derlenen bir içeriğe göre; usta şefler yemeği hazırlarken bir kaç damla limon kullanmaktadırlar. Kuru fasulyeye sıkacağınız limon, fasulyenin pişme aşamasında dağılmasını önleyecek bir püf noktadır. Bu yüzden limon sıkmayı ihmal etmemelisiniz.

ÖZEL NOT: Kuru fasulyenin dağılmaması için limonun yanı sıra kimyon da etkili olur. Öte yandan kuru fasulyenin gaz yapmaması için tencereye bir tutam kimyon veya karbonat ekleyebilirsiniz.

mynet.com sitesinde yer verilen kuru fasulye tarifine göre: kabuk atmaması için fasulyeyi yıkayın ve bir gece önceden bol suya koyun ve bekletin. Fasulyeyi kabuk atmaması için mutlaka soğuk suyla ıslayın.

Kuru fasulyenin dağılmasını önlüyor: Bir çay kaşığı atıp tencerede karıştırmalısınız…

KURU FASULYENİN FAYDALARI NEDİR?

Kuru fasulye, sağlığınıza birçok fayda sağlayabilen besleyici bir gıdadır. İşte kuru fasulyenin bazı faydaları:

Yüksek Lif İçeriği: Kuru fasulye, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sağlığınızı destekler. Lif, kabızlığı önlemeye yardımcı olur ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına katkıda bulunur.

Protein Kaynağı: Kuru fasulye, bitkisel kaynaklı yüksek kaliteli protein içerir. Protein, kas gelişimi ve tamiri için önemlidir ve vejetaryen veya vegan beslenenler için önemli bir protein kaynağıdır.

Düşük Yağ İçeriği: Kuru fasulye, düşük yağ içeriği ile kalorisi düşük bir gıdadır. Bu nedenle kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Kolesterolü Düşürme: Lif içeriği ve düşük yağlı yapısı, kuru fasulyenin kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Kan Şekerini Dengeleme: Kuru fasulye, kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olabilecek kompleks karbonhidratlar içerir. Bu nedenle, diyabet riskini azaltabilir veya kan şekerini dengeleyebilir.

Demir Kaynağı: Kuru fasulye, demir minerali bakımından zengindir ve vücutta demir eksikliği riskini azaltabilir. Demir, vücudun oksijen taşımasında önemli bir rol oynar.

B Vitaminleri: Kuru fasulye, B vitaminleri, özellikle folik asit bakımından zengindir. Bu vitaminler, sinir sistemi sağlığını destekler ve hücre yenilenmesine katkıda bulunur.

Antioksidanlar: Kuru fasulye, antioksidanlar içerir, bu da vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı koruyabilir.

KURU FASULYENİN YANINA NE İYİ GİDER?

Kuru fasulyenin yanına en çok yakışan yiyecekler yemek.com’da sıralandı. İşte tavsiyeli mezeler:

Kuru fasulye dendiğinde akla ilk gelen lezzet tabii ki tane tane dökülen, mis gibi tereyağı kokan pirinç pilavı oluyor. Onu en lezzetli şekilde yapmak isteyenler için tüm püf noktalar burada sizi bekliyor. Ne derler bilirsiniz...

Bir sofrada kuru fasulye ve pilav varsa o sofrada gözler sadece kıtır kıtır bir salatalık turşusu arar. O da sofranızdan eksik olmasın isterseniz bu tarifle turşunuzu kurabilir, hiç yumuşamadan, kıtır kıtır turşularınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Bol soğanlı, minik minik doğranmış nefis sebzelerle ve tabii ki olmazsa olmazı cevizlerle hazırlanan mis gibi bir gavurdağı salatası da kuru fasulyenin başrolde olduğu bir sofraya çok yakışır.

Kaynak: yemek.com * tgrthaber.com.tr * egegundem.com.tr

27 Eki 2023 - 15:08 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.