Patlıcan tam bir glüten düşmanıdır. Bu nedenle diyet yapanlardan sağlıklı beslenenlere kadar herkes patlıcan tüketir. Özellikle kebaba lezzet katan patlıcanları ev hanımları da kış için saklıyor. Böylece kışın soğuk günlerinde afiyetle tüketilen patlıcanlar sofraları lezzetlendiriyor. Patlıcanı kış için buzdolabına atarken genellikle yapılan bir hata var. Şimdi size haberimizde çatalın püf noktasından bahsedeceğiz.
ÇATAL KÖZLEMENİN SIRRIYMIŞ
Aksaray’da kebapçı ustası olan Mehdi Usta, patlıcanları kışın yemek için donduran ev hanımlarının yaptığı hatalara dikkat çekti. Mehdi Usta, patlıcanı buzdolabında közleyerek saklamak gerektiğini söylüyor. Bazı ev hanımlarının ise közlemeden olduğu gibi kaldırdığına dikkat çeken Mehdi Usta, közleme işlemi öncesinde ise patlıcanın içinin pişmesi ve suyunu tam çekmesi için çatalın ucuyla 4-5 adet delik açılması gerektiğini söyledi.
haberturk.com sitesinde yer alan bilgiye göre buzdolabında patlıcan saklamak için patlıcanları alacalı soyarak yemeklik doğramak gerektiğine dikkat çekildi.
Bir kilo patlıcan için bir yemek kaşığı tuz olacak şekilde patlıcanları tuzlu suyun olduğu kaba yatırın. Sonra patlıcanları doğrayarak tuzlu suyun içerisine atın. Bu sayede patlıcanın kara suyunun çıkması sağlanacak ve tadı acı olmayacak.
Patlıcanlar tuzlu suda 25 dakika bekledikten sonra çıkarın ve bu sırada yemeklik domatesleri doğrayın. Son olarak ise patlıcanların dörtte biri kadar kıl biber doğrayın (ister acı ister acısız). Dilerseniz sarımsak da ilave edebilirsiniz.
Saklamalık patlıcanlarınız hazır. Afiyet olsun…
KIYMALI PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?
Bu sorunun yanıtını almak için birbirinden lezzetli yemek tariflerinin bulunduğu hurriyet.com.tr/lezizz sitesine gidiyoruz. Aşçıların denenmiş tarifleriyle hazırlanan patlıcan kebabı yapılışı şöyle:
Patlıcanları yıkayıp uç kısımlarını kesin, uzunluğuna göre 3'e ya da 4 parçaya bölün ve tuzlu suda bekletin.
Kıymaya karabiber ve tuz koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi arada suya batırarak yuvarlaklar yapın.
Kalın kebap şişlerine sırayla bir patlıcan ve bir köfte dizin. Kömür ızgarada köfteler pişene kadar yavaş yavaş çevirerek pişirin.
Közlenmiş yeşil biber, domates ve lavaş ekmeğiyle servis yapabilirsiniz.
Kaynak: haberturk.com - hurriyet.com.tr/lezizz
Derleme: egegundem.com.tr
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.