Şeflerin küflenen salça için ufak hileleri gün yüzüne çıktı! Küflenen salçayı anında temizliyor bu yöntemle en az 3 ay küf tutmuyor..

Ev hanımlarına MÜJDE: Domates salçasının küflenmesi artık sorun olmaktan çıkıyor. Şeflerin önerdiği bu basit tekniklerle, mutfakta daha uzun süre taze ve lezzetli domates salçasına sahip olabilirsiniz.

Gürel Uçak
Gürel Uçak Tüm Haberleri
Şeflerin küflenen salça için ufak hileleri gün yüzüne çıktı! Küflenen salçayı anında temizliyor bu yöntemle en az 3 ay küf tutmuyor..
Şeflerin küflenen salça için ufak hileleri gün yüzüne çıktı! Küflenen salçayı anında temizliyor bu yöntemle en az 3 ay küf tutmuyor..
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Domates salçası, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir ancak çabuk bozulma ve küflenme eğilimi gösterir. Şeflerin önerileriyle, bu sorunu çözmek artık daha kolay.

Şeflerin küflenen salça için ufak hileleri gün yüzüne çıktı! Küflenen salçayı anında temizliyor bu yöntemle en az 3 ay küf tutmuyor..

SALÇA NASIL KÜFLENMEZ

Domates salçasının küflenmesini önlemenin en etkili yollarından biri, kullanımdan sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı eklemektir. Zeytinyağı, salçanın raf ömrünü uzatarak, küf oluşumunu önler. Bu yöntemle, 1 kg salçanın içinde oluşan küfler, en az 3 ay boyunca büyümez.

Şeflerin küflenen salça için ufak hileleri gün yüzüne çıktı! Küflenen salçayı anında temizliyor bu yöntemle en az 3 ay küf tutmuyor..

Evde Domates Salçası Yapımı:

Domates salçası almak yerine evde yapmak, taze ve sağlıklı bir seçenektir. İşte iki farklı tarifle evde domates salçası yapma yöntemleri:

Şeflerin küflenen salça için ufak hileleri gün yüzüne çıktı! Küflenen salçayı anında temizliyor bu yöntemle en az 3 ay küf tutmuyor..

Biber Salçası:

  • 5 kg kapya biberi
  • 500 gr yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım bardak Ayçiçek yağı

Yapılışı:

  1. Biberleri hazırlayın, tencereye yerleştirin ve kaya tuzu ekleyerek 20 dakika pişirin.
  2. Püre haline getirin ve güneş görmeyen bir ortamda bekletin.
  3. Daha sonra sıkıca kapatılmış kavanozlara dökün ve yağ ekleyerek buzdolabında saklayın.Şeflerin küflenen salça için ufak hileleri gün yüzüne çıktı! Küflenen salçayı anında temizliyor bu yöntemle en az 3 ay küf tutmuyor..

Domates Salçası:

  • 10 kilo domates
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Domatesleri yıkayıp küçük parçalara kesin.
  2. Mutfak robotuna ekleyip püre haline getirin.
  3. Kısık ateşte koyulaşana kadar haşlayın.
  4. Blenderda topaksız hale getirin, tuz ekleyin ve güneşte bekletin.
  5. Soğuduktan sonra sterilize edilmiş kavanozlara dökün, zeytinyağı ekleyin ve sıkıca kapatın.

07 Ara 2023 - 17:28 Balikesir/ Balikesir- Yaşam

Muhabir  Gürel Uçak


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.