Bu Yılbaşı akşamı, 2024'e lezzet ve aromaların bir senfonisi ile başlamak için aşağıdaki lezzetli ve kolay tarife el atın.
Cordon Bleu Topları, eritilmiş peynirle dolu kızarmış baharatlı tavuk kıyma hamurlarıdır. Onlar çıtır, yumuşak, akışkan, adeta cennetten küçük lokmalar gibidir ve mükemmel bir parti yiyeceği yapar.
MALZEMELER:
- Tavuk kıyması: 200 g
- Soğan, ince doğranmış - 1 yemek kaşığı
- Sarımsak, ince doğranmış - 1 tatlı kaşığı
- Kereviz, ince doğranmış - 1 yemek kaşığı
- Maydanoz, ince doğranmış - 1 tatlı kaşığı
- Tereyağı: 30 g
- Karışık Otlar(istediğiniz): 1 tutam
- Tuz: Tadına göre
- Karabiber: 1 tatlı kaşığı
- Patates, püre haline getirilmiş: 50 g
- Çedar peyniri, rendelenmiş: 25 g
- Mozzarella peyniri, rendelenmiş: 25 g
- Yumurta, çırpılmış: 2 adet
- Buğday unu: 50 g
- Galeta unu: 100 g
1. Tavuğu pişirme:
Bir yapışmaz tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
Doğranmış soğanı, sarımsak ve kerevizi ekleyin ve şeffaf olana kadar soteleyin. Karışık otları ve karabiberi ekleyin.
Daha sonra tavuk kıymasını ekleyin ve karışım neredeyse hiç nem içermeyen şekilde kuruyana kadar pişirin. Tavuk kıymasının taneli olmadığından ve hiç topaklanma olmadığından emin olun.
Karışımın soğumasına izin verin ve ardından patates püresini ekleyin ve iyice karıştırın.
2. Peynir dolgusunu hazırlama:
İki rendelenmiş peyniri, maydanozu ve yeterince tuz ekleyerek kalın bir peynir karışımı yapın.
3. Yemeğimizi birleştirme:
Soğutulmuş tavuk kıyması karışımı ile her biri 15 g olan küçük hamurlar yapın. Peynir karışımı ile de tavuk hamurlarının 1/4 boyutunda daha küçük hamurlar yapın.
Tavuk hamurlarını elinizle alın ve hafifçe düzleştirin. Peynir hamurlarını düzleştirilmiş tavuk karışımının ortasına yerleştirin ve peynir tamamen içeride kaplı olacak şekilde tekrar şekil verin.
2 yumurtayı kırın ve bir kâsede çırpın.
Başka bir kaba 50 g un alın.
Galeta ununu üçüncü kaba koyun.
Peynir dolgulu hamurları un ile kaplayın ve ardından bunları yumurta karışımına bırakın ve eşit bir şekilde galeta unu ile kaplayın.
Ekmek kırıntılı tavuk toplarını buzdolabına koyun ve bir süre soğumalarını bekleyin.
Bir tencereyi ısıtın ve birkaç hamuru içine batıracak kadar yağ ekleyin.
Yağ ısındığında, ekmek kırıntılı tavuk toplarını yağa bırakın ve altın rengine kadar kızartmaya bırakın.
Onları yağdan bir tereyağı kağıdına süzün.
Favori sosunuz ile servis yapın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.