Doğalgaz faturanız artık bu rakamdan yüksek gelmeyecek! Yöntemleri uzman isim açıkladı! Hemen uygulayın farkı görün

Dr. Öğr. Üyesi Levent Bilir, “İzolasyonu iyi bir binada, iç ortam sıcaklığı çok fazla değişkenlik göstermeyecek. Bu durumda binaların ısı kaybı azaldığı için doğal olarak yakıt da daha az kullanılacak." diye konuştu.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Kış aylarının en büyük külfetlerinden birisi de yüksek gelen doğalgaz faturaları olurken doğalgaz faturanızı düşürmenin yöntemleri uzman isim tarafından açıklandı. Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir dikkat çeken açıklamalarda bulunurken bu açıklamalar tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 

Dr. Öğr. Üyesi Levent Bilir, “İzolasyonu iyi bir binada, iç ortam sıcaklığı çok fazla değişkenlik göstermeyecek. Bu durumda binaların ısı kaybı azaldığı için doğal olarak yakıt da daha az kullanılacak." diye konuştu.

DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI

Bilir, "Genellikle doğal gazı kullanırken kombiyi aralıklı olarak çalıştırıyoruz. Bu başta yakıt tasarrufu sağlar gibi görünse de aslında kombi ısıtmayı durdurduğu için evin duvarlarının soğumasına neden oluyor. Bu nedenle kombiyi devamlı ama düşük kademede çalıştırmak yakıt tasarrufu sağlayacak bir çözüm. Ancak son kademeye getirip devamlı çalıştırmayın” dedi.

Kombi sıcaklığının nasıl ayarlanması gerektiğini açıklayan Bilir “Bu sıcaklığı ayarlarken duvarların sıcaklığını da dikkate almalıyız." diyen Bilir, "Yaşam alanları ortalama 21-22 santigrat derece olarak düşünülüyor. Ama bu durum insandan insana göre değişebiliyor. 20 santigrat dereceye kadar konfor sıcaklığı düşürülebilir. Bu sıcaklığı sabit olarak evin içerisinde tutabilmek için kombinin sürekli düşük kademede, 24 saat ya da gün içerisinde uzun süreli olarak çalışması doğal gazda tasarruf sağlayacak bir çözüm." diye konuştu.

Kombi ve petek bakımına değinen Bilir açıklamasında "Peteklerin bakımı da ısı verimliliği açısından büyük önem arz ediyor. Petekler, bazı durumlarda hava yapabiliyor. Böyle durumlarda içindeki havayı alırsak petek tekrar eskisi gibi ısıtmaya başlayacaktır” ifadelerini kullandı. 



22 Oca 2024 - 21:33 - Ekonomi

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.