Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..

Türk mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan kelle paça çorbası, sağlık uzmanlarının da dikkatini çekiyor. Özellikle kemik sağlığını destekleyen ve doğal bir protein kaynağı olan bu çorbanın faydalarını anlatan Prof. Dr. Canan Karatay, kemik sağlığına önem veren herkesin düzenli olarak tüketmesini öneriyor.

Ateş Akaydın
Ateş Akaydın Tüm Haberleri
Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..
Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Karatay, kelle paça çorbasını "kolajen deposu" olarak nitelendirirken, aynı zamanda magnezyum açısından zengin olduğunu vurguluyor. Kemik gelişimini destekleyen bu çorbanın özellikle çocuklar için büyüme sürecinde önemli bir rol oynadığını belirten Karatay, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilen kemik yoğunluğu kaybını da önlemekte etkili olduğunu dile getiriyor.

Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..

Ayrıca, kelle paça çorbasının doğal bir antibiyotik görevi gördüğünü ifade eden Karatay, vücuttaki bakteri ve virüslere karşı koruyucu bir kalkan oluşturabileceğini belirtiyor.

Sağlıklı yaşam için beslenmenin önemine dikkat çeken Karatay, kelle paça çorbasının düzenli tüketilmesinin kemik sağlığından bağışıklık sistemi güçlenmesine kadar birçok faydası olduğunu vurguluyor. Bu nedenle, Türk mutfağının sevilen lezzeti kelle paça çorbasını sofralardan eksik etmemenin sağlık açısından önemli olduğunu belirtiyor.

Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..

İşte Kelle Paça Çorbası tarifinin adım adım yapılışı:

Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..

Malzemeler:

  • 1 adet kelle (dana, koyun veya dana)
  • 4 adet ayak (dana, koyun veya dana)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..

Servis İçin:

  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biberÇoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..

Püf Noktası:

  • Alacağınız kelledeki beyni bu çorbada kullanmıyorsunuz. Kelleyi beyinsiz olarak da alabilirsiniz. Arzuya göre kellenin dilini de, zarını soyup ince ince doğradıktan sonra kullanabilirsiniz.
  • İşkembe, ayaklar ve kellenin çok iyi temizlendiğinden emin olun. Gerekirse ayakların üstündeki kılları gidermek için ocakta tütsüleyebilirsiniz. Kelleyi tamamen arındırmak için bir gece boyunca, 2-3 saat aralıklarla suyunu değiştirerek, suda bekletmeniz daha iyi olacaktır.Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..

Yapılışı:

  1. Kelle ve paçayı suda beklettikten sonra suyunu süzün ve düdüklü tencereye alın. Yaklaşık 1-1,5 saat kadar pişirin. Haşlanan etleri minik minik doğrayın. Haşlama suyuna etleri alın.

  2. Ayrı bir kasede yumurta sarısı, sirke ve unu karıştırın. Kaynayan haşlama suyundan kaseye bir iki kepçe alın ve karıştırın. Ilınan bu karışımı hızlıca çorbaya ekleyin.

  3. Sarımsakları ve tuzunu da ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.

    Çoğu insan ağzıma sürmem diyor.. Prof. Dr. Canan Karatay şiddetle tavsiye ediyor.. Kemikleri demir gibi yapıyor ayrıca insan ömrüne ömür katıyor..

Servis için:

  1. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber serpin. İsteğe bağlı olarak sarımsakları da ince dilimleyip üzerine ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin.

Bu tarif, geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzeti kelle paça çorbasını evde kolayca yapmanızı sağlayacak adımları içeriyor. Afiyet olsun!

18 Şub 2024 - 11:36 - Yaşam

Muhabir  Ateş Akaydın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.