Ata Tohumu karakılçık buğday ekmekleri Efe Bakkal raflarında

Efeler Belediyesi, özenle yetiştirdiği ata tohumu karakılçık buğdayından mamul karakılçık ekmeği 'Efe Bakkal' raflarında yerini aldı.

Nurdan Akaydın
Nurdan Akaydın Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Efeler Belediyesi kendi tarım arazilerinde karakılçık buğdayı yetiştirerek mahsulden elde ettiği un ile sağlıklı ekmekler üretti. Efe Bakkal raflarından 750 gram ve bin 500 gramlık karakılçık buğday ekmekleri Efe Bakkal raflarında uygun fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunuldu.

Ata Tohumu karakılçık buğday ekmekleri Efe Bakkal raflarında

GLÜTEN ORANI DÜŞÜK VİTAMİN ZENGİNİ

Glüten oranı düşük, A,E,K ve C vitamini ile potasyum, fosfor, demir, lif ve protein yönünden zengin bir buğday çeşidi olan karakılçık buğdayı ile ilgili konuşan Başkan Yetişkin, “Karakılçık buğdayından ürettiğimiz ekmekler, hem sağlık hem de yerel üretim açısından büyük önem taşıyor. Bu ekmekleri Efe Bakkallarımızda uygun fiyata satışa sunarak, vatandaşlarımızı lezzetli ve sağlıklı gıdayla buluşturuyoruz. Yerel tarımı desteklemeye ve ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Ata Tohumu karakılçık buğday ekmekleri Efe Bakkal raflarında

20 Tem 2024 - 13:15 Aydin/ Efeler (Merkez)- Yerel

Muhabir  Nurdan Akaydın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.